avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in cazul concedierii conf. art. 65-67 din codul muncii contestatia se face la preaviz sau la desfacerea contractului si care este aceasta perioada? Va multumesc pt. ajutorul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 11 Mai 2014
Buna ziua,

Contestatia se face contra masurii de concediere. Termenul pentru a face contestatia este de 45 de zile de cand ati luat cunostinta de decizie (art. 211 din legea dialogului social: Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:
a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa)

Succes,
Contestatia se face impotriva deciziei de concediere si nu a instiintarii termenului de preaviz.
Termenul este de 45 de zile de la comunicarea deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce articol desfac cim pentru ca angajatii sa beneficieze de somaj? carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am nevoie se un sfat : As vrea sa stiu cu ce articol pot desface CIM pr. 2 angajati, a.i. sa poata primi somaj ? Daca invoc desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Termen contestare sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti in ce termen se poate contesta preavizul de concediere in situatia in care motivele nu sunt reale. Va multumesc pentru ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. ... (vezi toată discuția)