avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului?

Am lucrat in strainatate(contract elvetian) in 2012- 21noiembrie 2013
Pe 30 dec am semnat un nou contract pt 2014(incepand cu luna martie).
Am aflat ca sunt insarcinata la sfarsitul lunii februarie si am anuntat angajatorul.
Am depus acte somaj la sfarsitul lunii martie si am si luat somaj pt cateva zile din martie.
O sa iau somaj timp de 6 luni.O sa nasc in octombrie.
Acum o sa intru in concediu de maternitate,cu suspendarea somajului deci o sa am 8 luni cu venituri.
Perioada dintre contracte(lunile dec,ian,feb) in care nu am avut nici un venit,poate fi considerata perioada asimilata?
Voi avea dreptul la indemnizatie?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Olicut , utilizator 13:05, 15 Mai 2014
Buna ziua
Am obtinut un raspuns de la AJPIS.
Acea perioada intre contracte se va lua in calcul deoarece au fost 3 luni intre 2 contracte pe perioade determinate.
Va multumesc pentru cooperare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alinamihalache alinamihalache Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot primi indemnizatie de crestere a copilului daca sunt angajata cu contract pe perioada determinata si angajatorul hotareste ... (vezi toată discuția)
Concediu femei insarcinate cu contract pe perioada determinata danaturcu danaturcu buna, sunt angazata pana in data de 18.05.2015,iar eu intru in concediu pe data de 4.05.2015,pot beneficia de cei 2 ani de concediu? Dava da ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal. contract individual de munca pe durata determinata andree21 andree21 Buna seara,in cazul in care salariata are un contract pe perioada determinata de 9 luni, dupa expirarea acestor 9 luni i se face prelungire pe inca 3 luni, ... (vezi toată discuția)