avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara a fi executat silit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara a fi executat silit

Cineva este executat silit de banci si finante publice, dar nu are nimic pe numele lui deci nu are ce ii lua. Cum poate beneficia de o mostenire a casei + teren dupa decesul mamei, mostenire impartita egal la trei frati, bunuri care se vor vinde, dar sa poata obtine banii din vanzare fara a fi luati de executorii judecatoresti?
Persoana este casatorita si are un copil minor. Nu stiu ce alte detalii ar fi utile
Multumesc frumos pt orice idee.
Cel mai recent răspuns: roxi_pisa , utilizator 16:48, 13 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
copilul este minor, minorul nu va putea vinde singur partea lui de mostenire, iar daca e trecut pe numele mamei, nu se va considera bun dobandit in timpul casatoriei si tot se va executa silit? Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
rosulescu-lawyers a scris:

respectiva persoana poate renunta la partea lui din mostenire in favoarea copilului sau, astfel mostenirea nu intra in patrimoniul sau si nu poate fi executat silit:D

1. Persoana respectivă poate renunţa şi punct. Nu poate renunţa în favoarea cuiva nici măcar dacă acela ar fi descendentul său.

2. Am o foarte vagă îndoială, vagă precum zefirul dimineţii, că fiul renunţătorului (e adevărat, din prima clasă de moştenitori, dar rudă de gradul 2 cu defunctul) ar putea veni la succesiune alături de fraţii renunţătorului (rude de gradul 1 cu decedatul).

3. Creditorii au posibilitatea de a ataca actele făcute de debitor în frauda intereselor lor (acţiunea pauliană), după cum au şi posibilitatea de a accepta succesiunea în numele debitorului lor, în limita valorii creanţei.

Nimic nu e simplu pe lumea asta.

Ups. Mai am o îndoială, aceea privind posibilitatea renunţării în favoarea mamei minorului. Mamă care nu are nici în clin, nici în mînecă, vreo treabă cu respectiva succesiune, ea nefiind nici măcar rudă cu defunctul, necum în vreun grad succesibil.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
themis, utilizator
Daca persoana ar renunta la mostenire, ar profita fratii lui, nicidecum fiu-sau. Apoi, mostenirea poate fi acceptata de creditori sau ar putea ataca renuntarea.
Persoana e deja in executare silita ?

Alte discuții în legătură

Cedare drept proprietate in favoarea mamei elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema: Eu, sora si mama mea trebuie sa dezbatem curand succesiunea la notar, pe cale amiabila, in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune yulka yulka Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu trei luni.Suntem trei mostenitori in ecuatie: mama, fratele meu si eu. Mama vrea sa facem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune?! tia2181 tia2181 Buna ziua , V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Dupa decesul defunctei vin la mostenire cei trei fii in viata . La succesiunea ... (vezi toată discuția)