avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Traversare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Traversare neregulamentara

Buna ziua! am si eu o intrebare : ce se intampla daca nu platesc timp de un an o amenda pentru traversare neregulamentara?
Amenda are aceeasi valoare ca si anul trecut, nu se percep penalitati.
Cuantumul amenzii este de cuprins intre 2 si 3 puncte amenda unde 1 punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie. Anul trecut 1 pct amenda a fost pina la 1 iulie 2013 de 75 lei iar apoi de 80 de lei.
am citit pe net faptul ca daca nu se plateste in termen(48 de ore cam asa ceva), aceasta va creste,mai exact de la 75 lei la 150-220 lei..

am inteles..deci nu are legatura cu faptul ca a trecut un an de la data scris pe amenda iar pretul ramane acelasi fara majorari..va multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.O zi buna!

Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca amenda a fost de 150 de lei si vi s-a acordat facilitate sa platiti jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore, adica 75 de lei, desigur ca acum o veti plati intreaga, 150 de lei, asta nu inseamna ca a crescut, ci ca o platiti intrega si asa va ramane pana o veti plati.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Stiti ceva dar nu pe intregime.
Amenda nu se adauga la impozit insa impozitul nu poate fi platit decat dupa plata prealabila a amenzilor (amenzii) acumulate pana in acel moment.

Intradevar amenzile se prescriu dupa 5 ani insa nu cred ca aveti de gand sa nu platiti impozitul 5 ani. In acest fel puteti fi sigura ca veti acumula penalitati.

Si eu am luat o singura data in viata o astfel de amenda, in Ploiesti, eu fiind din Bucuresti. Am platit-o in 48h si gata.
insa impozitul nu poate fi platit decat dupa plata prealabila a amenzilor (amenzii) acumulate pana in acel moment.


asta vi se poate spune la administratia financiara, insa nu e adevarat.

Alte discuții în legătură

Plata unei amenzi la jumatate din suma totala ,data de catre jandarmerie ! VictorAnonim VictorAnonim Salutare , acum o luna in urma am luat o amenda de la Jandarmerie , pentru ca am consumat alcool in fata unui bar care nu avea terasa , iesisem sa vorbesc cu ... (vezi toată discuția)
Amenda kingzulu kingzulu am si eu o intrebare. am primit ieri o amenda pt tulburarea linistii publice pt ca am ambalat excesiv motorul de la masina in piata constitutiei. amenda este ... (vezi toată discuția)
Amenda 3000 lei parcare in parc alexs25 alexs25 Buna ziua. Am si eu o problema. Recent am primit o recomandata de la politia locala Bucuresti , care imi cere sa comunic numele soferului care a condus ... (vezi toată discuția)