avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Se poate achizitiona bicicleta pe pfa ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Se poate achizitiona bicicleta pe pfa ?

Salut,

Sunt graphic designer, recent mi-am infiintat PFA si nu stiu sigur daca pot sa imi cumpar bicicleta pe PFA. Urmeaza sa o folosesc pentru deplasarea de acasa la birou sau in alte locuri unde presez servicii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cdrfirma , utilizator 11:55, 12 Iunie 2024
Buna ziua!
Puteti sa va cumparati bicicleta pe PFA.
Eu stiu ca pot cumpara bicicleta, dar daca vin cei de la finante si imi zic ca am cumparat in scop de divertisment, pentru ca obiectul muncii nu este curierat cu bicicleta.

Ce articol din codul fiscal se aplica in acest caz?
[ link extern ]
Art. 25. - Cheltuieli Impozitul pe profit - Calculul rezultatului fiscal -

(1) Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate în scopul desfăşurării activităţii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare, precum şi taxele de înscriere, cotizaţiile şi contribuţiile datorate către camerele de comerţ şi industrie, organizaţiile patronale şi organizaţiile sindicale.

Deci orice cheltuieli care sunt necesare pentru desfasurarea activitatii principale.
Oare fara bicicleta imi pot desfasura activitatea? Imi este necesara bicicleta in desfasurarea activitatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament fiscal cheltuieli utilitati, asigurare, impozite locale, salarii angajati, etc.. LuminitaT LuminitaT Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:O societate cu raspundere limitata, cu o investitie in conservare, care are un grad de neutilizare 90%, restul de 10% ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal tichete de parcare p_orsyka p_orsyka Buna ziua, as dori sa va intreb, in ce masura se pot deconta tichetele de parcare ale agentilor, in cazul in care primesc tichete de la automat de ... (vezi toată discuția)
Sunt curier glovo pe bicicleta si am pfa. Powl Powl Buna ziua! Sunt curier Glovo pe bicicleta si am PFA. Intrebarea mea este ce cheltuieli pot sa adaug pe PFA ca fiind deductibile (pentru a scadea taxele finale) ... (vezi toată discuția)