avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire al doilea copil

beneficiez de concediu medical in perioada in care sunt in ingrijire copil? primul implineste 2 ani in 6 iulie 2014, ar trebui sa ma prezint la serviciu in 7 iunie sau asa cum am completat in cererea catre angajator 7 iulie 2014? Sunt insarcinata cu al doilea copil care ar trebui sa se nasca la inceputul lunii august 2014. Stiti cumva daca va trebui sa cer concediu maternal de la medicul de familie incepand cu data de 6 iunie? sau cum ar trebui sa procedez? angajatorul spune ca trebuie sa fac o cerere de revenire si una de ingrijire copil in aceeasi zi, cand copilul a implinit 2 ani si anume in 7 iulie, dar atunci nu va avea sotul probleme la locul de munca? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
timel, utilizator
Cel mai recent răspuns: timel , utilizator 22:34, 14 Mai 2014
1. In perioada cat sunteti in concediu crestere copil (CCC) nu puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu medical.

2. Deoarece al doilea copil se va naste dupa ce inceteaza CCC1 veti proceda astfel:
- faceti o cerere catre agajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activtatii, in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 7 iunie 2014;
- tot incepand cu data de 7 iunie puteti prezenta angajatorului certificat medical pentru concediul de maternitate;
- apoi, pentru a intra in CCC2 veti proceda la fel ca atunci cand ati intrat in CCC1.

3. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci puteti sa stati in CCC1 pana la 6 iulie si sa reluati activitatea pe 7 iulie.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil marcela72 marcela72 Buna ziua , am urmatoarea situatie : pana la data de 23.04.2015 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani , ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copii Criscriss Criscriss Buna ziua Sunt in concediu crestere copil din 1 aprilie 2016. Sunt insarcinata in luna a 6/7. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii martie. Pot intra direct in ... (vezi toată discuția)