avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate face impotriva unei solutii date in camera ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate face impotriva unei solutii date in camera preliminara?

am inteles ca nu mai exista cale de atac dupa o solutie data in camera preliminara.totusi aceasta solutie este total incorecta.adica respinge ca nefondata plangerea impotriva rezolutiei procurorului desi sunt documente la dosar care arata clar ca aceste solutii nu sunt corecte.vreau sa merg mai departe...intrebarea este unde?cedo?sau mai exista si in tara alte posibilitati ?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 15:24, 1 Iunie 2015
au aparut imprejurari noi, care nu erau cunoscute la data solutionarii dosarului penal nici de parchet,nici de judecatorul de camera preliminara.dupa ordonanta mizerabila si respingerea plangerii de catre judecatorul de camera preliminara, am decis sa cer instantei lamurirea hotararii legate de pensia de intretinere a minorei.parchetul si judecatorul de camera preliminara au spus ca nu se intelege hotararea, in sensul in care nu se stie daca instanta atunci cand a stabilit pensia de intretinere a minorei a avut in vedere si diurna, motiv pentru care l-au gasit nevinovat pe cel obligat la plata pensiei de intretinere a minorei.
s-a judecat lamurirea hotararii in taote caile de atac si sunt in posesia unei decizii civile irevocabile, care spune ca in procentul de 25% intra toate sumele din contractele de imbarcare, adica si diurna si sporurile si sal de baza.
am depus o cerere la parchet prin care am solicitat redeschiderea dosarului penal pe motiv ca au aparut elemente noi si am depus si decziile respective, dar nu am primit niciun raspuns desi au trecut mai mult de 30 de zie.
pot cere in instanta revizuirea solutiei date de judecatorul de camera preliminara sau trebuie sa astept raspunsul parchetului?
sau care ar fi calea de urmat in aceasta situatie?
Banuiesc ca plangerea este pentru abandon de familie, ma gandesc ca mai simplu este sa depuneti alta plangere.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
plangeri exista in continuare, depuse din 3 in 3 luni.dar ptr acea perioada in care el a fost gasit nevinovat...desi era vinovat, banuiesc ca nu se mai poate depune o alta palngere.si nimeni nu ii poate pune in vedere sa achite pensia corecta si ptr acea perioada.calea penala este singura prin care poate fi fortat sa achite corect.in civil nu am ce executa.dar in penal, cred ca ii poate pune in vedere procuroul sa achite suma ptr a scapa de pedeapsa.
Evident ca pentru perioada respectiva nu se mai poate depune plangere, asteptati sa va raspunda procurorul in legatura cu cererea depusa.
alecucarmen a scris:

Sunt in aceeasi situatie! Din pacate, constat ca la noi in tara, majoritatea solutiilor de instanta sunt cel putin incorecte si nedrepte! Singura solutie pe care o mai avem este CEDO, desi CEDO nu ne poate oferi decat o compensatie a raului pricinuit si nu ne poate face dreptate in sensul schimbarii hotararilor de instanta date in Romania. Si in ciuda multelor amenzi pe care le primeste statul roman la CEDO, justitia din Romania persevereaza in a vedea doar cu un ochi!!!! Scrieti la CEDO!

Stimata doamna,aveti grija sa nu va inselati. Stiu ca o hotarare definitiva ramane definitiva, insa cunosc un caz in care instanta unui tribunal i-a respins plangerea unei persoane,acesata respingere a fost definitiva. Persoana respectiva a facut plangere la CEDO, iar CEDO i-a respins plangerea deoarece nu a strabatut toate caile de atac in Romania.
Pana la urma suntem complet nelamuriti, cu privire la existenta cailor de atac ale solutiilor definitive incorecte si nedrepte!

Alte discuții în legătură

Se poate cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 dosarul penal de abandon de familie a fost in cercetare la politie 1 an dupa care a fost trimis la parchet cu propunere de trimitere in judecata.a mai stat 1 ... (vezi toată discuția)
Clasare cauza de malpraxis medical prin prescriptia raspunderii penale Marcel2017 Marcel2017 Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical: Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)