avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Au fost publicate normele de aplicare a modificarii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Au fost publicate normele de aplicare a modificarii codului fiscal referitoare la impozitul forfetar

Avocatnet.ro va prezinta in varianta integrala HG nr. 488/2009 - completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

Pentru a le citi, va invitam sa vizitati articolul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Pana la urma, cat de rea este o astfel de lege?
Un procent de doar 2% dintre firme nu resimte efectele crizei economice, în timp ce jumătate dintre IMM-uri sunt afectate grav sau foarte grav de criza economică şi financiară, potrivit unui sondaj realizat în aprilie de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).


asa suna un titlu din evenimentul zilei

eu citesc asa "98% dintre firme au deja probleme!"

in loc sa ridice presiunea fiscala de pe contribuabil, sa lase plata TVA la incasare, ei ce fac?

ne pun streangul de gat...
asta fac ..

prin "ei" intelegand, guvernantii nostrii, care au ajuns sus nu ca sa-i ajute pe aia de jos ci ca sa li se vada dosul mai bine
Alin Popescu a scris:

Pana la urma, cat de rea este o astfel de lege?


Ideea este ca nu este LEGE! Este o prapadita de Hotarare de Guvern care are pretentia sa modifice o lege...

Constitutia Romaniei: ARTICOLUL 139 (1) Impozitele, taxele şi orice alte venituri ale bugetului de stat şi ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc NUMAI PRIN LEGE.

Codul Fiscal: Art. 4. - (1) Prezentul cod se modifică şi se completează NUMAI PRIN LEGE, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.

(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată PRIN LEGE.

Constitutia Romaniei: ARTICOLUL 61 (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi UNICA AUTORITATE LEGIUITOARE a ţării.

Constitutia Romaniei: Actele Guvernului, ARTICOLUL 108 (1) Guvernul adoptă hotărâri şi ordonanţe.

Deci incepe prin a fi ilegala... asta este parerea mea... si este REA pentru ca trebuie sa platesti impozit pe ceea ce nu produci!

Anul trecut, cand Ministrul Muncii, a vrut sa schimbe categoriile de venit pentru care sa se plateasca CAS, i s-a sarit in cap pe buna dreptate (ala avea pretentia sa modifice legea prin Decizie - alt aiurit!)... anul asta se modifica legea prin hotarare de guvern si nimeni nu are nimic de zis... sunt tare curioasa ce perere va avea UE despre asta atunci cand se vor duce "alesii" nostri sa se laude ce super masuri au luat ei...

(Cer scuze tuturor pentru literele mari dar am vrut doar sa evidentiez unele lucruri.)
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
Lulica, utilizator
Alin Popescu a scris:

Avocatnet.ro va prezinta in varianta integrala HG nr. 488/2009 - completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

Pentru a le citi, va invitam sa vizitati articolul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Pana la urma, cat de rea este o astfel de lege?

Mie mi se pare o lege cat se poate de buna prin stupiditatea cu care a fost creata: =D>
1: Atata timp cat statul roman crede ca daca introducand o astfel de lege penibila are de castigat se inseala amarnic.
2: Aceasta lege nu face decat sa desfinteze anumite firme mici care mai apoi sa lucreze la negru linistite fara a mai plati nici macar cat plateau pana acum. =D>
3: Tinand cont de faptul ca suntem tara cu cele mai multe ordonante de urgenta pe cap de locuitor pot sa mai Subscriu doar urmatorul lucru.
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
#-o#-o#-o
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
Popescu Gheorghe,
La ORCTB, astazi, au fost circa 1.000 - 1.200 de mentiuni, (3 sali de judecata) avind ca obiect suspendarea activitatii societatilor !!!!! In ritmul asta ramane Poc si Pogea fara obiectul HG-ului !! :))
As dori sa fac o propunere: unul sau mai multi din avocatii care sunt inscrisi pe acest site sa faca o actiune pt declararea ca neconstitutionala a acestei HG. Ar fi o premiera si eu cred ca ar avea castig de cauza si si-ar castiga multa simpatie, sa nu mai vorbim de reclama...

Alte discuții în legătură

Legi neconstitutionale in vigoare zinca iulian zinca iulian Legea impozitului forfetar -- lege neconstitutionala . impozitul forfetar este neconstitutional , pentru ca prin constitutia romaniei se garanteaza ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Cresterea tva (la 24%) este neconstitutional Stefan021 Stefan021 Cresterea TVA la 24% (propus de guvern) pentru [u]anul in curs[/u] pot fi considerat neconstitutional... TITLUL I Dispozitii generale /CAP. II ... (vezi toată discuția)