avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Au fost publicate normele de aplicare a modificarii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Au fost publicate normele de aplicare a modificarii codului fiscal referitoare la impozitul forfetar

Avocatnet.ro va prezinta in varianta integrala HG nr. 488/2009 - completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal.

Pentru a le citi, va invitam sa vizitati articolul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Pana la urma, cat de rea este o astfel de lege?
zinca iulian a scris:

"In sedinta din data de 13 mai 2009, Curtea Constitutionala a solutionat, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, sesizarea asupra neconstitutionalitatii Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, sesizare formulata de un numar de 63 de deputati, respectiv 28 de senatori, in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie.In urma deliberarii Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca legea este constitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

E fantastic ce se intampla in tara asta . !!!!!!!!!!!!!!!!!! Falimentul la nivelul tarii va fi in septembrie 2009 !

:stunned:

Complet de acord, si totusi cine este acea majoritate? cei carora le-am incredintat vietile noastre, cei care ar trebui sa faca si sa respecte ei insusi legi pentru toata lumea, cei care se scot din rahat singuri atunci cand ne baga pe toti acolo, dar nu ne scot pe toti, ne baga pe noi mai adanc pentru a reusi ei sa iasa afara. Traim intr-o tara fara viitor, traim vremuri in care cel puternic il nimiceste pe cel mai slab, si cine este de vina? NOI !!! pentru ca NOI le permitem asta, pentru ca NOI, nu facem nimik pentru a-i opri, pentru ca NOI nu exista pentru ca NOI = EU, EL, EA, O seara cat mai placuta .
nickhost a scris:

........NOI !!! pentru ca NOI le permitem asta, pentru ca NOI, nu facem nimik pentru a-i opri, pentru ca NOI nu exista pentru ca NOI = EU, EL, EA, O seara cat mai placuta .

NOI suntem GOLANII "potoliti" de mineri in iunie 1990. Sincer, cred ca daca am incerca sa-i oprim intr-un fel se va gasi cineva, din nou, sa cheme minerii sa faca ordine si sa restabileasca ordinea si linistea in capitala Romaniei ...Din pacate optiunile sunt putine si noi, cei care cunoastem f putin legile chiar nu avem multe sanse...ma intreb ce vor face pentru noi NOII europarlamentari liber alesiB-)
O seara placuta tuturor si din partea mea
:innocent:
Andreea Lisievici a scris:

Exceptia nu se invoca asa usor... Mai intai trebuie sa existe un client care sa conteste aplicarea la cazul sau a prevederii considerate neconstitutionale. Avocatul nu poate sa conteste pur si simplu o norma legala.

In al doilea rand, cred ca se amesteca putin lucrurile: legea de modificare a codului fiscal e una (OUG 34/2009) iar hotararea de guvern care modifica in mod corespunzator normele de aplicare a codului fiscal e alta.

======================================================================================
Videanu recunoaste: Impozitul minim reprezinta o eroare a Guvernului. Dar cine isi asuma aceasta eroare?
Ziarul Financiar
07.07.2009 - 17:01
======================================================================================
Ministrul Economiei, Adriean Videanu (PDL), apreciaza ca introducerea impozitului minim a reprezentat o eroare a Guvernului, intrucat politica fiscala nu trebuie sa aiba doar rol de colectare, ci si de stimulare a economiei, informeaza Mediafax.

"Si guvernul face erori. O eroare a fost impozitul forfetar. Eu sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba doar rol de colectare, ci si unul de stimulare a economiei", a declarat, marti, Videanu, la forumul economic "Italia-Romania".
El a aratat ca este inutil ca Romania sa aiba un sistem fiscal cu peste 500 de taxe, avand in vedere ca noua taxe contribuie cu 92% la buget.
SURSA - Zf.ro
---------------------------------
Este interesant totusi ca unii recunosc anumite greseli/erori, insa nici in ruptul capului nu vor raspunde pentru ele!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
Popescu Gheorghe,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi neconstitutionale in vigoare zinca iulian zinca iulian Legea impozitului forfetar -- lege neconstitutionala . impozitul forfetar este neconstitutional , pentru ca prin constitutia romaniei se garanteaza ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar stelian67 stelian67 Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat. Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ? M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)
Cresterea tva (la 24%) este neconstitutional Stefan021 Stefan021 Cresterea TVA la 24% (propus de guvern) pentru [u]anul in curs[/u] pot fi considerat neconstitutional... TITLUL I Dispozitii generale /CAP. II ... (vezi toată discuția)