Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Buna ziua
In urma divortului,a unei sentinte definitive si irevocabile fiica mi a fost incredintata mie urmand ca tatal ei sa plateasca pensia alimentara si sa isi exercite autoritatea parinteasca alaturi de mine asupra minorei care locuia la mine.Pensia trebuie acordata pana la majoratul minorei sau a altor dispozitii.Intre timp junioara de la 16 ani nu mai doreste sa locuiasca cu mine ci cu tatal ei din cauza mea cred fiindca nu am fost de accord sa mai aiba prieten.Aceasta incepuse sa aiba vanatai pe corp,note mici la unele materii ba chiar sa fure din casa.Bineinteles ca i-am comunicat tatalui orice miscare dar acesta nu s a implicat suficient in educarea ei.Tatal ei o primeste, ma cheama la un birou de mediere unde cere stabilirea domiciliului minorei si obligatii intretinere pentru minora.El nu are domiciu stabil pentru locuinta in care sta inca,urmand sa isi faca succesiunea pentru acea locuinta.Legal la urmatorul termen de mediere nu stiu ce drepturi si obligatii am.?Imi doresc sa ii fie ei bine chiar daca a luat un drum gresit.
Doamna, e un copil dezvoltat fara autoritate paterna, riscurile sunt mari la adolescenta. Nu lasati lucrurile asa. Mergeti la Protectia copilului, cereti asistenta psihologica. Nu stati fara sa faceti nimic. Nu asteptati de la tata, ca pana acum a uitat sa-si arate autoritatea, nu va schimba asta acum, cand e preferatu ei.
Si incercati sa cointeresati fata in situatia prezenta.