avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dizolvare lichidare Fundație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dizolvare lichidare Fundație

Buna ziua doresc sa închid activitatea unei fundații. Dizolvarea se va face prin acordul majoritarii membrilor fondatori.fundatia nu are datorii la stat si nici nu mai are bunuri imobile sau mobile. Întrebarea mea este ce acte sunt necesare la instanța inafara de hotărârea membrilor? ptr lichidare, de la finanțe am un certificat din care reiese ca nu are datorii. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ATrica , utilizator 10:31, 17 Iulie 2017
DA ! Aveti dreptate. Fundatiile nu am membrii etc. TOTUSI, organizatia noastra a fost infiintata ca FUNDATIE, cu membrii (vreo 25, din care mai mult de 10 nu mai sunt in tara, unii nu mai sunt nici in viata), adunare generala a membrilor si multe alte prevederi statutare specifice asociatiei si este inscrisa in Registrul Fundatiilor. Acum, cand m-am lamurit cu privire la regimul fundatiilor si al asociatiilor si diferentele dintre ele, as putea afirma ca hotararea judecatoreasca de infiintare a fost nefundamentata, sa nu spun ilegala. Asta e ! Si trebuie sa actionam cumva pentru desfiintare. Am urmatoarea intrebare: NU SE FACE NIMIC pentru simplificarea procedurilor de desfiintare la fundatii, caci sunt destul de multe astfel de organizatii care nu mai au activitate de multi ani si ar trebui desfiintate. Centrele de resurse juridice pentru ONG-uri au facut / fac ceva sa lamureasca aceasta situatie ? Ma refer la intiative legislative de modificare a legii pentru a permite desfiintarea voluntara sau automata in caz de lipsa de activitate.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
ATrica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie caritabila spl spl Va rog sa ma ajute cineva specializat pe non-profit. Trei persoane au constituit o asociatie caritabila.La infiintare, doi dintre acestia si-au adus ... (vezi toată discuția)
Desfiintare asociatie kzsi77 kzsi77 Buna! Care este procedura de desfiintare a unei asociatii culturale? Avem o asociatie culturala in oras, care nu mai are nici o activitate si dorim sa o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong siveora19 siveora19 Ma intereseaza cadrul legal de dizolvare al unei asociatii culturale pe motiv ca membrii nu mai vor sa activeze. Au facut o adunare generala in care au fost ... (vezi toată discuția)