avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Servicii IT la firma din UE neinscrisa in ROI (VIES)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Servicii IT la firma din UE neinscrisa in ROI (VIES)

Va salut!
Prestez servicii IT la diverse persoane fizice si juridice din UE. Eu sunt microintreprindere dar am cod ROI (RO....) si deci sunt inregistrat IN SCOPURI de TVA. Daca clientul nu este persoana inscrisa si ea IN (ROI-VIES-nu are cod de tva) ce scriu pe factura pentru ca n-as dori sa-i platesc eu TVAul lui . Mai mult, daca este persoana fizica ce trec pe factura? Iarasi n-as dori sa-i platesc eu TVAul. Sunt la inceput si veniturile nu sunt asa mari , deci as dori o solutie.



Cel mai recent răspuns: alexu33 , utilizator 17:22, 16 Mai 2014
Daca nu are cod valid vies facturati cu tva. Sau ii ziceti sa obtina un cod de tva in tara lui.
Dar doar daca sunteti inregistrat in scopuri de tva normal ( nu doar vi s-a dat de la fisc un cod de tva intracomunitar, diferit de cel de la registru)
Am fost inregistrat in ROI si mi s-a dat un CIF pentru intracomunitare (RO....) pe care il gasesc in baza de date VIES. Daca sunt microintreprindere ce alta treba sa mai am eu cu TVAul, nu inteleg ce ma intrebati.

Treaba sta asa :

1 eu am primit niste bani de la el de pe un site de freelancing.com
2 ce ii trec pe factura astfel ca la impozitare sa raman cu 3% impozit plata nu cu mai mult.

Nenea n-are cod vies de TVA, este doar persoana juridica in tara lui.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
alexu33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa declaratie 392 okochea okochea Buna ziua. Sunt PFA neplatitor de TVA, inregistrat in scopuri de TVA conform 153^1, pentru ROI (Intracomunitar), deci am doua coduri CIF unul cu RO si altul ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 pentru servicii intracomunitare catre firme care nu au roi alexu33 alexu33 Lucrez in IT ca microintreprindere si prestez servicii it. (nu consultanta) Pentru facturi catre firme din UE ce nu au cod ROI (vies) mai trebuie depusa ... (vezi toată discuția)