avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie 390 pentru servicii intracomunitare catre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie 390 pentru servicii intracomunitare catre firme care nu au ROI

Lucrez in IT ca microintreprindere si prestez servicii it. (nu consultanta)
Pentru facturi catre firme din UE ce nu au cod ROI (vies) mai trebuie depusa declaratia 390 ?

Multam!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 12:25, 18 Iunie 2014
Nu se depune
Daca sunteti inregistrat in scopuri de TVA ( nu aveti doar un cod de tva pt intracomunitare) facturati cu TVA si l virati la stat.
Daca doar aveti un cod de tva intracomunitar( care este diferit de codul primit la registru) facturati catre acestia cu codul de la registru, neplatitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii it la firma din ue neinscrisa in roi (vies) alexu33 alexu33 Va salut! Prestez servicii IT la diverse persoane fizice si juridice din UE. Eu sunt microintreprindere dar am cod ROI (RO....) si deci sunt inregistrat IN ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)