avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde se depune plangerea penala -la parchet sau la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde se depune plangerea penala -la parchet sau la politie?

Buna ziua. Nu am facut si nu am depus niciodata o plangere penala si de aceea sunt foarte nelamurit cu privire la institutia catre care trebuie inaintata si depusa.
Va rog spuneti-mi si mie, o plangere penala trebuie adresata si inregistrata la politie catre comandantul (comisarul) sectiei de politie, sau trebuie adresata prim- procurorului si inregistrata la parchet ?
Plangerea s-ar referii la mai multe infractiuni, printre care santaj, abuz in serviciu si altele...

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Atacant , utilizator 00:03, 4 Ianuarie 2022
Totul se face prin procuratura , daca ai un singur martor care vrea sa te ajute cu adevarat si a fost de fata ( a ascultat convorbirea telefonica / era in zona si a tras cu urechea / a asistat tot timpul la discutie ) , atunci esti pur bazat pe tine sa inaintezi plangerea pe care ai enuntat`o mai sus ...

La a doua problema cu ( apa ) faci si plangere penala la procuratura cit si la institutia in cauza prin care le specifici ca ai inaintat deja actiunea ( plangerea ) la procuratura ...
Multumesc pentru raspuns. Furnizorului de apa i-am facut mai multe adrese in care am incercat sa mediez conflictul, raspunsul a fost ceva de genul " la noi e painea si cutitul , voi nu aveti nici un drept, doar obligatii. Nu va convine modernizati reteaua pe banii vostri". Asta se intampla de la 1.04.2015. Acum vreau sa depun si plangerea la procuratura.
constantindana a scris:

Multumesc pentru raspuns. Furnizorului de apa i-am facut mai multe adrese in care am incercat sa mediez conflictul, raspunsul a fost ceva de genul " la noi e painea si cutitul , voi nu aveti nici un drept, doar obligatii. Nu va convine modernizati reteaua pe banii vostri". Asta se intampla de la 1.04.2015. Acum vreau sa depun si plangerea la procuratura.




A fost telefonica sau verbala si a asistat cineva la ceea ce a spus acel " smecher " ?
A fost verbala. De pe telefonul unei vecine care este si ea in aceeasi situatie. Noi eram la servici. Nu vreau sa fac rau, dar am apa sistata de 1.5 luni si furnizorul imi spune mai nou ca nu am contract desi timp de 5 ani de zile mi-a facturat apa. A preluat gestiunea printr-un contract de delegare de gestiune care spune clar ca noul operator declara că cunoaşte drepturile şi obligaţiile pe care le are in legătură cu contractele încheiate de fostul operator, drepturi si obligatii care le vor fi transferate si, in consecinţă, vor fi obligati să continue executarea acelor contracte conform termenilor şi condiţiilor corespunzătoare prevazuti intre partile contractante. Reteaua in configuratia actuala a fost facuta cu 10 ani in urma pe banii locuitorilor, fiind conditie impusa de operatorul Consiliului Local ca sa ne preia, apoi s-au incheiat contracte individuale. Reteaua este in aceeasi stare ca atunci.Acum, brusc nu mai avem contract cu ei, iar juristii lor mi-au spus ca ei nu trebuie sa respecte legea in privinta mea, deci ar trebui sa intru in legalitate si sa inchei un contract asa cum vor ei , si nici decum asa cum il aveam pe cel anterior. In acelasi timp, nimeni nu a denuntat in vre'un fel vechiul contract. Deci este sau nu abuz?
A preluat toate atributiunile , deci inseamna ca aveti dreptate ... cand scrii si cu antet / stampila si semnatura pe o hartie , deja ti-ai luat angajamentul , success , este abuz maxim , puteti sa va schimbati conductele pe cheltuiala proprie nu e nici o problema ( materialele sunt ieftine , manopera mai scumpa ) sau invers ...

Alte discuții în legătură

Pot sa trimit dosarul penal direct in instanta penala? eusaisapte eusaisapte Exista o lege care nu ma lasa sa depun dosarul direct la tribunal sectia penala? (vezi toată discuția)
Disparitie plangere kati-lina kati-lina Bună ziua. Am depus la Parchet o plingere la care mi sa dat număr de inregistrare, iar acum după aproximativ 3 luni nu mai există. La acel număr ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)