avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde se depune plangerea penala -la parchet sau la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde se depune plangerea penala -la parchet sau la politie?

Buna ziua. Nu am facut si nu am depus niciodata o plangere penala si de aceea sunt foarte nelamurit cu privire la institutia catre care trebuie inaintata si depusa.
Va rog spuneti-mi si mie, o plangere penala trebuie adresata si inregistrata la politie catre comandantul (comisarul) sectiei de politie, sau trebuie adresata prim- procurorului si inregistrata la parchet ?
Plangerea s-ar referii la mai multe infractiuni, printre care santaj, abuz in serviciu si altele...

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Atacant , utilizator 00:03, 4 Ianuarie 2022
parchet
doresc sa fac o plangere penala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca depui o plangere penala la parchetul de pe langa judecatorie, nu i normal daca ti o accepta sa ti de a ei numar de inregistrare.? Dupa ce i ti dau ei nr de inregistrare, o trimite la sectia de poltie inspre rezolvare. Smecherii ce fac.? Nu i ti da nr de inregistrare si o trimit la sectie, astia o rezolva in stilul lor, adica zero,, i ti dau un raspuns de rahat, tu trebuie sa l accepti pt. ca nu mai ai unde l contesta. Asta i smechereala la mica inteegere intre procurori si inventatii numiti politisti. Daca vrei sa miste, musai sa cotizezi, altfel organul nu se scoala sa munceasca

Adrian ALBU a scris:

Desi poate fi depusa direct la Politie, eu va recomand sa o depuneti la Parchet. Parchetul o va directiona catre Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa trimit dosarul penal direct in instanta penala? eusaisapte eusaisapte Exista o lege care nu ma lasa sa depun dosarul direct la tribunal sectia penala? (vezi toată discuția)
Disparitie plangere kati-lina kati-lina Bună ziua. Am depus la Parchet o plingere la care mi sa dat număr de inregistrare, iar acum după aproximativ 3 luni nu mai există. La acel număr ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)