avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA - constructie casa credit ipotecar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA - constructie casa credit ipotecar

Buna ziua!

Am o dilema si sper ca ajutorul Dvs sa ma lamureasca. Sunt aproape de constructia unei case prin credit ipotecar. Banca poate deconta facturi de manopera si facturi de materiale separat. Cu alte cuvinte, ma pot ocupa eu, in regie proprie, de achizitia materialelor de la depozite de materiale, iar manopera mi-o poate face o firma neplatitoare de TVA, rezultand, cred, costuri mai mici la manopera fata de un SRL. Acum, tatal meu a avut o firma de constructii, are pregatire in constructii, si ne-am gandit sa infiintam un PFA prin care sa emitem facturile de manopera catre banca, avantajele fiind, la prima vedere, destul de mari: nu se adauga profit, nu TVA si pe aceasta firma sa angajam inca 3 terte persoane care sa lucreze la casa impreuna cu tatal meu.

Este fezabil acest lucru? In opinia Dvs costurile vor fi mai mici decat daca as face cu o firma de constructie autorizata SRL? Este ceva ilegal in toata logica asta?


Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 14:15, 18 Mai 2014
Din punct de vedere financiar este clar ca vei avea costuri mai mici.
Pentru constructii poti angaja zilieri, este o procedura mai simpla decat cea cu Contract de munca.
Trebuie sa ai grija ca PFA-ul sa nu depaseasca plafonul pentru trecerea la TVA.

Ilegal nu este nimic, trebuie doar intrebata banca daca accepta ca cel care face constructia sa fie ruda de gradul I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand programe facute de mine Lorant Lorant Buna. Sunt un programator din Romania si as dorii sa imi vand produsele pe internet. As avea nevoie de niste informatii daca ma poate ajuta cineva. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Achizitie materiale lucrare...spatiu comun viorelh viorelh Intentionam sa imprejmuim parcarea privata a blocului si montarea unei porti mobile. Toate bune si frumoase.......acord de principiu locatari...certificat ... (vezi toată discuția)
Cost mare reparatie subsol alina_25 alina_25 cam cat ar costa schimbarea la subsol a tevei de la wc daca aceasta se face pe coloana sau general? caci la noi sunt asa probleme si aud ceva sume de ... (vezi toată discuția)