avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT ,redactarea gresita a sentintei de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT ,redactarea gresita a sentintei de divort

Buna seara.
Am incheiat "tranzactii" cu fosul sot,printre care am hotarat impreuna,ca minorul sa fie in custodia mea.Acest contract l-am dat doamnei Judecator,semnat de ambii soti si de comun acord.Vineri primesc sentinta acasa si vad ca noi am cerut custodie comuna???Si in hotarare este scris tot asa,custodie comuna.
Sa fac cerere de rectificare?Cum se procedeaza si cat dureaza?Oare de ce nu a tinut cont Judecatoarea de decizia noastra,in legatura cu custodia?
Cat timp am sa cer aceasta rectificare,pot sa o cer si peste 3 luni,de exemplu?
Astept raspuns,multumesc!
Trebuie sa ne scrieti exact ce zice sentinta, ma tem ca nu zice ca asa ati dorit dv., ci ca asa decide instanta.
Nu puteti ataca cand vreti, ci in termen. Cand v-a fost comunicata hotararea scrie pe ea daca se ataca, pe ce cale si in cat timp.
Nu vreti s-o atacati.. pacat, acum aveati cele mai mari sanse. Daca va judecati mai tarziu, aveti si mai putine sanse, va trebui sa dovediti ca s-a schimbat ceva fata de ultima hotarare.

noi stim mai bine de ce are nevoie copilul nostru

Asa ar trebui, insa se pare ca nu prea e asa, sigur copilul nu are nevoie sa nu i se plateasca pensie si sa aiba parinte care sa nu se intereseaza de el.
Tatal ar trebui responsabilizat, nu scutit de raspundere.
Doamna draga,tatal copilului este cetatean italian,este la 2000 de km departare de copil.Eu ma ocup 100 % de copil.din acest motiv a renuntat in favoarea mea!Daca copilul meu vrea sa mearga de ex.in Franta cu fotbalul sau intr-o vacanta in EU el nu poate sa mearga deoarece trebuie sa umblu eu dupa tatal lui ca sa isi dea acordul....ca poate sa paraseasca tara.Daca dau de dansul!Pe cine sa responsabilizez!!!Da,daca era aici,dar asa...El deja are alti copii,poate se muta in America de Sud!Si atunci despre ce autoritate parinteasca in comun sa mai vorbim?
pana nu se vede sentinta si acordul nu vi se poate raspunde clar. insa, instantel pot cenzura ( si asa cred ca s-a intamplat) acordul si sa dea custodie comuna , deoarece jurisprudenta este in sensul ca exceptia custodiei unice poate fi acordata doar de instanta in baza probelor administrate in proces. cum in cazul dvs nu ati ajuns acolo deoarece ati facut tranzactie, instanta a cenzurat acest aspect. puteti face recurs( daca mai sunteit in termen) sau o noua actiune in care va judecati in contradictoriu .
Doamna, poate fi vb numai de o eroare materiala si asta se constata daca cititi din hotarare, adica daca scrie ca instanta ia act de intelegerea dvs si e de acord cu ea e una si s-ar rezolva in vreo luna .
Daca nu e eroare, va trebui sa atacati hotararea , instanta nefiind de acord cu intelegerea dvs. Daca depuneti doar cerere de indreptare eroare si nu e, pierdeti termenul de atac.

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)