avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT ,redactarea gresita a sentintei de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT ,redactarea gresita a sentintei de divort

Buna seara.
Am incheiat "tranzactii" cu fosul sot,printre care am hotarat impreuna,ca minorul sa fie in custodia mea.Acest contract l-am dat doamnei Judecator,semnat de ambii soti si de comun acord.Vineri primesc sentinta acasa si vad ca noi am cerut custodie comuna???Si in hotarare este scris tot asa,custodie comuna.
Sa fac cerere de rectificare?Cum se procedeaza si cat dureaza?Oare de ce nu a tinut cont Judecatoarea de decizia noastra,in legatura cu custodia?
Cat timp am sa cer aceasta rectificare,pot sa o cer si peste 3 luni,de exemplu?
Astept raspuns,multumesc!
Am verificat,scrie exact asa"Instanta,in temeiul art.271-273 cod.proc.civ,va lua act de tranzactia incheiata intre parti si va consfiinti invoiala acestora avand urmatorul continunt"
Daca va uitati la subiectul discutiei,eu aveam nevoie de la dvs.doar cum se face o cerere de rectificare,atat.Dar vad ca au aparut alte discutii si raspunsuri inutile.Instanta a omis sa scrie "custodie esclusiva mamei" la dosar sunt toate probele,motive,etc....Repet,daca Instanta nu era de acord cu intelegerea noastra,putea sa ne spuna,avand in vedere ca la intrebat pe sot daca este de acord ca copilul sa fie in custodia mea si el a raspuns ca "da"verbal si in scris,plus ca a notat si grefiera toata discutia,am citit azi in dosar.
Cererea de indreptare a erorii materiale se depune la aceeasi instanta care a emis hotararea, de timbreaza cu 20 de lei si poate fi introdusa oricand, adica si peste 3 luni cum vreti.
In drept va intemeiati cererea pe art 281 cod procedura civila ( vechiul cod de procedura, fiind vb de o hot data pe vechiul cod de proc) si in fapt scrieti cum trebuia sa scrie si ce a scris.
aveti in link un model.
[ link extern ]
[ link extern ]
Pe viitor, va rog sa aveti in vedere inainte de a ne cadorisi cu afirmatii de genul " raspunsuri inutile" sa aveti in vedere ca sunteti pe un forum, nu in cabinetul unui avocat cu actele pe masa.
" custodie" e un termen impropriu pe care fiecare il foloseste cum vrea, apoi regula e ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun si instanta putea f bine sa nu emita o hotarare de expedient pe invoiala voastra, nu era deloc exclus.

Acum am vazut ca ati facut deja azi cererea de "rectificare", iar am dat un raspuns inutil :)

Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Eu inca nu am inteles... adica a redactat grefierul ala tot corect, in afara de cuvintele cheie? Mare mirare...
Inteleg doamna ce nevoie aveti dv., insa daca nu stim situatia, nu o intelegem, nu stim ce sa va spunem.
Oricum, nu este nevoie de custodie exclusiva ca sa evitati nevoia semnaturii tatalui la iesirea
din tara. Indiferent de ce ar vrea sa renunte, tatal renunta numai in defavoarea copilului.

Va rog sa nu atacati persoanele care incearca sa va ajute. Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)