avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si utilat dupa cumparare

Vreau sa cumpar un apartament pentru care platesc ceva bani in plus pentru ca vanzatorul il vinde mobilat si utilat.
Cum ma pot asigura ca proprietarul chiar lasa mobila si electrocasnicele dupa ce pleaca ?
In actul de vanzare cumpărare sau intr un proces verbal de predare primire ce va constitui anexa la contractul de vanzare cumpărare veți stipula mobilierul si aparatele electrocasnice care se predau si se transmit către Dvs odată cu dreptul de proprietate asupra apartamentului.
Nu va puteti intalni la apartament, il vedeti, mergeti la un notar aproape, va intoarceti pentru predare? Cat poate cara intr-o ora cat sunteti plecati? Slabe sanse...
Ca sa nu aveti surprize, stipulati in contractul de vanzare ca o anumita suma de bani i-o dati vanzatorului la eliberarea apartamentului deoarece o retineti ca garantie ca nu duce lucrurile platite si isi plateste cheltuielile pentru perioada care mai locuieste in apartament,ca urmare la semnarea contractului ii achitati valoarea stabilita-garantia(mie la cumpararea unui apartament mi-a luat chiuveta din bucatarie, daca nu retineam garantie nu puteam sa le fac nimic!)
De acord, se poate si asa, se poate si numai din contract, dar asta inseamna redactare de contract si nu un standard notarial.
Cineva de la dumneavoastra ramane in apartament cu altcineva de la vanzator, mergeti la notar, faceti vanzarea, faceti transferul banilor si gata.

Alte discuții în legătură

Proces verbal bunuri la vanzare-cumparare apartament jomini jomini Doresc sa cumpar un apartament. Am semnat antecontractul si am negociat (verbal) ca in pretul stabilit sa ramana in apartament mobila si electrocasnicele. ... (vezi toată discuția)
Optiuni pentru a ne asigura ca proprietarul nu va fura mobila din apartamentul pe care il vinde vioricaw vioricaw Buna ziua Ce optiuni avem pentru a ne asigura ca proprietarul nu va fura mobila din apartamentul pe care il vinde? Mobila valoreaza in acest caz in jur de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa mobilata. proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare. Tolius Tolius Buna ziua, Am cumparat recent o casa mobilata si utilata. Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, ... (vezi toată discuția)