avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare titlu de proprietate

Exista un titlu de proprietate unde sunt trecute 4 persoane ca mostenitori dupa o alta persoana. Am inteles ca in situatia de fata fiecare ar detine cate 1/4 din suprafata respectiv.

Terenul a fost donat in CAP inainte de casatoria nr 2 si a fost mostenit de la sotia nr1. Copiii la momentul respectiv nu au mostenit - acestia fiind in nr de 2.
Cele 4 persoane pe titlul de proprietate sunt 2 copii din prima casatorie un copil din a doua casatorie si sotia nr2.
Ce se poate face pentru a se evidentia care sunt cotele fiecaruia. Din cate am inteles copii din prima casatorie ar trebuie sa detina 3/4 si din 1/4 ramas tatalui care s-a recastorit sa se imparta iarasi 3/4 la 3 copii plus 1/4 sotia nr.2
Teoretic titlul de proprietate e corect avand nr de persoane care mostenesc dar nu este evidentiat partea fiecaruia.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: intraveno , utilizator 14:23, 20 Mai 2014
Atunci cand pe un titlu sunt trecute mai multe persoane nu inseamna ca au cote egale. Inseamna doar ca sunt in indiviziune.
Daca vreti sa lamuriti care sunt cotele fiecaruia dintre cei care se regasesc pe titlu formulati o actiune in care solicitati iesirea din indiviziune.
In cadrul acestei cereri indicati cotele legale si -in masura in care sunt indicate corect- instante va dispune iesirea din indiviziune potrivit cotelor ce le revin celor 4 proprietari trecuti pe titlu si indicate de dvs.. (sau daca nu le indicati corect potrivit cotelor legale).
Exista hartia de donatie a terenului catre CAP inaintea casatoriei numarul 2 si de asemenea exista un testament prin care sotia nr 1 a primit terenul preluat de sot si donat CAP-ului. Exista sanse reale ca suprafata sa fie impartita cum am spus: 3/4 cei doi copii din prima casatorie si apoi partea de 1/4 sa fie de asemenea impartita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titluri de proprietate - procente ? intraveno intraveno Situatia in fapt: 1 titlu de proprietate - 4 proprietari A - frate bun B - frate bun C - frate vitreg D - sotie nr 2 - decedata Intrebari : Fratele ... (vezi toată discuția)
Mostenire - iesire din indiviziune - cote cuventie Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Expun urmatoarea situatie: Sotul este casatorit cu Sotia 1. In 1947 tatal Sotiei1 face un testament prin care lasa mostenire sotiei o ... (vezi toată discuția)
Intabularea dreptului de proprietate ramona74 ramona74 as dori sa stiu daca o persoana fizica se poata intabula pe 1/2 din suprafata totala a unui teren, motivat de faptul ca aceasta a folosit aceasta suprafata de ... (vezi toată discuția)