avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans pentru un apartament in bloc ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans pentru un apartament in bloc neterminat....

Buna, in 4 decembrie 2012 am incheiat in fata la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil situat in Cluj, str. Niko Imbre. Blocul era/este in constructie, are doar 7 etaje din 10 prevazute. Eu am luat la etajul 6. Am fixat cu proprietarul blocului o rata de 250 € lunara si un avans de 8000 €. Urmand ca in Februarie 2013 sa pot ocupa imobilul si in August 2013 sa fie terminat blocul, dupa cum scrie in contract. Dar nu a fost asa, constructia la bloc se misca foarte incet, nu face mai nimic la el, si dupa vreo 14 luni de platit rate am decis sa il anunt telefonic ca ne retragem pentru ca el nu si-a repsectat clauzele din contract si nu vrem sa ajungem la judecata. El ne-a spus ca o sa ne returneze avansul cand alta familie cumpara acolo. Am cercetat putin numele lui pe internet si am aflat ca mai are procese deschise cu alte persoane tot legat de apartamente neterminate si oamenii asteapta avansul inapoi. Dupa contract ar trebui sa primesc avansul dublu. Iar pe numele lui nu mai are nimic, acum 2 ani a mutat totul pe mama lui, care la randul ei este judecata cu luare de mita la pensii sau ceva de genu. Intrebarea mea este... ce pot sa fac sa imi recuperez banii? cum pot sa fac? si care ar fi costurile pana in momentul in care castig procesul. Daca e nevoie si de mine si de sotie sa fim prezenti in momentul in care apelam la un avocat...pentru ca suntem amandoi in calitate de promitenti-cumparatori. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sganarelle , utilizator 09:44, 28 Mai 2014
Puteti deschide actiune in instanta impotriva individului, asta e clar. Insa daca nu mai are absolut nimic pe numele lui, imi e greu sa cred ca veti putea sa mai recuperati ceva in timp util. Probabil el asteapta sa mai treaca cativa ani, timp in care ori va veti plictisi si veti renunta, ori datoriile se vor prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu firma Amade Amade Urmeaza sa semnez o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un imobil compus din teren si o casa in constructie. Constructie ce trebuie finalizata de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului ... elcorusumaria1@gmail.com elcorusumaria1@gmail.com buna ziua Am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului( major).Am putea noi parintii sa preluam achitarea apartamentului iar contractul sa fie ... (vezi toată discuția)