avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme instrumentare dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme instrumentare dosar dauna

Buna ziua!
In urma cu cateva saptamani am fost inundata de vecinul de la etajul superior. Am anuntat dauna prin telefon la asigurator in momentul in care am constatat evenimentul, s-a deschis dosar de dauna si mi s-a spus sa fac poze si sa pastrez facturile si chitantele pentru reparatii. Dupa 4 zile a venit si agentul de la societatea de asigurari sa intocmeasca procesul verbal de constatare si mi-a spus ca trebuie sa prezint, in plus, adeverinta de la asociatia de locatari sau declaratiile a doi martori cu privire la evenimentul respectiv. Si aici au inceput problemele: asociatia nu este de acord sa-mi elibereze adeverinta pentru ca nu este vorba de o avarie la instalatia comuna iar alti martori nu am. Am adus la cunostinta asiguratorului ca nu pot prezenta aceste documente iar acesta refuza instrumentarea si finalizarea dosarului.
Ce pot face? Nu pot obliga pe nimeni sa apara in calitate de martor, daunele sunt importante, asigurare platesc in continuare... Mi se pare abuziv ca societatea de asigurari sa-mi conditioneze solutionarea dosarului de prezentarea unor probe care nu tin de competenta mea...
M-ar ajuta orice sugestie din partea unor persoane avizate, multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:03, 22 Mai 2014
Constatarea privind dauna avizata, in cazul deschiderii dosarului de dauna (cu nr, inregistrare din registru) se face de catre reprezentantul asiguratorului impreuna cu asiguratul.Dupa avizare, asiguratorul trebuie sa anunte data/ora prezentarii la constatare.Daca asiguratul procedeaza la remedierea daunei, poate fi despagubit daca probeaza prin orice mijloace legale, cauza si intinderea daunei, valoarea reparatiilor efectuate.
In consecinta, functie de situatie, pe langa investigatiile ce cad in sarcina asiguratorului, puteti aduce orice probe (inscrisuri, martori, fotografii).Convocati asiguratorul la o conciliere si in baza procesului verbal ce cuprinde refuzul, il puteti actiona in judecata conform conditiilor din polita facultativa, capitolul litigii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat de firma de asigurari- refuz accept de plata la casco caradis caradis Buna seara. Ma confrunt cu o problema deosebita si as dori un sfat daca se poate. Am avut doua evenimente rutiere in decurs de doua saptamani. In primul eu am ... (vezi toată discuția)
Asociatia nu elibereaza adeverinta pentru inundatie georgianaradu georgianaradu Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati daca puteti. Mi-a fost inundat apartamentul din cauza tevilor proprietate comuna. Am asigurare, dar asociatia ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)