avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui

Buna seara.
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, custodia fiind comuna.
Eu vreau sa plec din tara, definitiv, impreuna cu minorul. Voi cumpara o casa acolo si vreau sa stiu daca pot pleca cu minorul in situatia in care, tatal copilului nu este de acord.
Ce se va intampla in aceasta situatie? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:08, 2 Iulie 2014
sa facut chiar doua expertize psihologice in procesul de custodie,unul facut de noi iar celalalt cerut de instanta unde cel ce a ascultato nu a avut un interes deosebit de a ascultao pe micuta,am depus de la exrase de cont ,expertiza sociala aici in germania,dovezi de la western union ,trensferurile de bani in fiecare luna,actele de inchiriere,tot ce a trebuit si ce na trebuit,dar instanta a hotarat sa avem custodie comuna in urma faptului ca el a adus martori mincinosi ,acum e irelevant,problema de acum este ca dupa definitivarea hotararii el nu mai vrea sa faca nici un act prin care pot sa aduc fetita langa mine,din motivele lui suparatoare ca nu i sa acordat drept de vizita ,ci doar plata la pensia alimentara si ca fetita va locui la mine,punand de fiecare problema ca fetita este sub custodie comuna,dar drepturile parintesti si le indeplineste numai dupa finalizarea procesului.,la proces a declarat ca vrea si el ca fetita sa vina aici in tara straina unde locuim amandoi ,si ca ar fi intersat sa o creasca el pe fetita desi pana la inceperea procesului adica timp de 2 ani nu a aratat nici un fel de interes fata de copil
Cele pe care le-ati indicat dvs n-au nici o legatura cu autoritatea parinteasca exercitata in comun ci cu stabilirea domiciliului copilului - pe care inteleg ca ati castigat-o.

N-ati avut avocat la proces? Ca mi se parea firesc ca in momentul in care cereti stabilirea domiciliului in strainatate sa cereti si suplinirea acordului tatalui la eliberarea pasaportului si la iesirea din tara catre tara de domiciliu (daca tot stiati ca aveti o stare conflictuala).
Ca sa cereti suplinirea acordului intr-o noua actiune trebuie sa demonstrati (altfel decat prin declaratia dvs ca nu vrea) ca tatal nu isi da acordul.
Trimiteti-i o notificare, o invitatie la notar, o scrisoare recomandata cu confirmare de primire - ceva prin care sa puteti demonstra ca i-ati cerut acordul.
am deschis un proces pentru subtituirea de semnatura prin ordonanta prezidentiala,primul termen este in 10 iulie 2014,intrebarea mea este,cand se elibereaza hartia aceia cum ca pot sa fac pasaport si sa trec granita cu copilul meu?ce se intampla daca el refuza si la infatisarea pe data de 10?in hotararea privind custodia copilului in urma procesului care sa terminat si definitivat in 1 iulie anul acesta a ramas ca avem amandoi custodia asupra copilului,obligarea de plata a pensiei de intretinere a copilului.multumesc anticipat
Doamnă, mai înainte trebuie să se judece, poate se mai dă alt termen, apoi, trebuie comunicată hotărârea, durează şi aceea, abia după aceea, cu hotărârea în mână, puteţi face paşaportul copilului şi să ieşiţi cu el din ţară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă ... Angelica84 Angelica84 Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă cu mine in Germania 3 ani ,acuma problema e ca expiră Pașaportul și Procura dată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Custodie minor BranL BranL Buna ziua , am o fetita de trei ani , eu locuiesc in Franta iar ea e la mama mea in Romania . Tatal locuieste in Franta deasemenea , suntem separati de aproape ... (vezi toată discuția)