avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... impozit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

impozit PFA

Buna ziua,

Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc.
Si as mai avea o problema. Eu mi-am scos autorizatia de traducator si pe cea de PFA anul trecut. Acum am inteles ca s-au facut niste schimbari privind PFA-ul, insa chiar nu am reusit sa deslusesc in ce constau si, concret, ce am eu de facut.

Multumesc
Adriana R
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:04, 11 Ianuarie 2009
Vedeti - OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale
31 ianuarie 2009

- Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real, odata cu Declaratia privind venitul estimat - Formular 220 - sau Depunerea Cererii pentru renuntarea la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi, de catre:
a) Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;
b) Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
c) Contribuabilii care desfasoara anumite activitati agricole: cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si in solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea;
d) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie 200 miutaradu miutaradu mama mea are un hectar si jumatate de pamant la asociatie ,pe anul 2013 li s-a dat grau, ulei, boabe si o suma mica de bani , intrebare ea trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Producator agricol x_vio_fr x_vio_fr Daca am certificat de producator agricol , ( legume-fructe) , pot sa comercializez  produsele intr-un  spatiu comercial ? Care sunt formalitatile de ... (vezi toată discuția)
Formularul 220 sau 221? suciugeorgeta suciugeorgeta Sunt in mare dilema: am facut un pfa ,caen 9602,norma de venit. Stia, ca se depune 220 dar la administratie mi s-a dat sa completez 221,este corect?? (vezi toată discuția)