Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc.
Si as mai avea o problema. Eu mi-am scos autorizatia de traducator si pe cea de PFA anul trecut. Acum am inteles ca s-au facut niste schimbari privind PFA-ul, insa chiar nu am reusit sa deslusesc in ce constau si, concret, ce am eu de facut.
Vedeti - OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale
31 ianuarie 2009
- Depunerea Cererii pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real, odata cu Declaratia privind venitul estimat - Formular 220 - sau Depunerea Cererii pentru renuntarea la optiunea de determinare a venitului net in sistem real, in situatia in care au fost impusi in sistem real timp de 2 ani consecutivi, de catre:
a) Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit;
b) Contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
c) Contribuabilii care desfasoara anumite activitati agricole: cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si in solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat, a arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, precum si din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea;
d) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (sub 5 contracte de inchiriere).
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.