avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie Proprietari platitoare de TVA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie Proprietari platitoare de TVA

Buna ziua,

Asociatia de proprietari are TVA...
Pana acum, toate facturile care erau emise catre asociatie aveau TVA (Enel,Rebu,Apa Nova...),automat noi facturam catre locatari cu tva intretinerea lunara,incidenta in privinta TVA-ului era zero.

Avem un nou contract cu o firma de prestari servicii...,societate fara TVA.
Eu catre locatari sunt obligata sa facturez cu tva.

chelt = venitul facturat, dar cum procedez cu diferenta de tva?
Trebuie platit catre stat? .....

va rog mult sa ma luminati...
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
ContSters322126, utilizator
Probabil pensionarele din bloc fac botosei si caciulite, iar pensionarii impletesc cosuri de rachita, in subsol cresc ciuperci si pe terasa au panouri solare pentru mai multe blocuri.
andrei_k a scris:

Care au fost imprejurarile care au condus la inregistrarea asociatiei de proprietari in scopuri de TVA? Ce venituri realizati si care nu sunt accesorii activitatii principale?

Daca intr-adevar, aveti venituri de natura comerciala prin care se urmareste realizarea profitului si care depasesc plafonul de 35.000 euro pana la 1 iulie 2012, respectiv 65.000 euro dupa 1 iulie 2012, se justifica inregistrarea in scopuri de TVA.

Altfel, trebuie sa solicitati scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.

Mai mult de-atat, credeti ca va poate indruma cineva?

Oricu, "ma misc" prin aceasta zona a as. prop. de cc. 30 de ani si nu am auzit pana acum (pana la postarea acestui topic) despre as. prop. platitoare de TVA.
Cred ca si cei de la ANAF-ul local au oarece vina, cum sa admita asa ceva, stau intr-o dunga?

Lasand glumele la deoparte, trebuie sa faceti ce scrie mai sus @andrei_k si poate ne mai tineti la curent cum s-a rezolvat aceasta problema.
Nu cunosc ff bine motivul inregistrarii in scopuri Tva...
Ce pot spune este ca , societatea care se ocupa de actele Asociatie pana de curand, detine multe apartamente in bloc.Oricum vom renunta la TVA cat mai repede.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
ContSters322126, utilizator
Pai vedeti ca s-a incurcat marfa cu ambalajul... Probabil ca respectiva societate este inregistrata in scopuri de TVA, nu as. prop.
Ati luat o buna hotarare de a merge la ANAF sa va clarificati situatia.
Daca aveti angajati (administrator, fem. de servici, ori persoane cu contract de mandat), trebuie sa va clarificati si vectorul fiscal - Declaratia 010).
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
Adam Grecu, utilizator
Nu cumva firma care se ocupa de acte si care are mai multe apartamente in condominiu, este firma care a construit cladirea?
Si atunci se explica de ce este contabilitatea in partida dubla, de ce sunteti platitori de TVA, iar daca este asa, eu cred ca cel mai bine este sa va detasati de contabilitatea lor si sa treceti la evidenta contabila in partida simpla, fara TVA.

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari-obligativitate facturare ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie de proprietari este obligata sa emita factura fiscala pentru un spatiu inchiriat unei persoane juridice, sau ... (vezi toată discuția)
Factura de la asociatie timpuriu timpuriu doresc sa mi se elibereze factura fiscala pentru valoarea plati cotelor de intretinere mentionez ca presedintele si adiministratorul refuza eliberarea ... (vezi toată discuția)
Refacturare cheltuieli spatii comune toni1703 toni1703 Buna ziua. Locuiesc intr-un cartier rezidential. As avea si eu o intrebare referitoare la refacturarea si detaliile pe care ar trebuii sa le contina o ... (vezi toată discuția)