avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie Proprietari platitoare de TVA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie Proprietari platitoare de TVA

Buna ziua,

Asociatia de proprietari are TVA...
Pana acum, toate facturile care erau emise catre asociatie aveau TVA (Enel,Rebu,Apa Nova...),automat noi facturam catre locatari cu tva intretinerea lunara,incidenta in privinta TVA-ului era zero.

Avem un nou contract cu o firma de prestari servicii...,societate fara TVA.
Eu catre locatari sunt obligata sa facturez cu tva.

chelt = venitul facturat, dar cum procedez cu diferenta de tva?
Trebuie platit catre stat? .....

va rog mult sa ma luminati...
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
ContSters322126, utilizator
Ptr cei care vor noutati legate de speta...
am vorbit la Adm.Financiara si mi-au spus practic ei au gresit ,acceptand ca noi sa fim inregistrati in scopuri tva( citez: este imposibil,nu trebuia sa aveti tva, colgele au gresit !!)
Marti primesc decizia de anulare a TVA-ului.

multumesc
Bine, bine - si noi am inteles mai demult ca cineva a gresit, dar cei care s-au ocupat de as. prop. pana acum, au dormit in papuci? Cum naiba sa nu stii ca:

(2) Asociatia de proprietari este forma de asociere autonomă, de organizare si de
reprezentare a intereselor comune a majoritătii proprietarilor unui condominiu, cu
personalitate juridică, fără scop patrimonial, înfiintată în conditiile prevăzute de lege.

Citatul este din HG nr. 1588, art 2 (2)...

In fine, daca tot s-a gresit de catre ANAF, urmeaza sa-i intrebati cum va „recuperati” TVA-ul in aceasta situatie...

Daca asociatiile au activitate economica...se pot inregistra in scopuri tva.

Gata, asociatia are codul de tva anulat!:)

Azi am fost la adm...iar dupa doamna nu am tva de recuperat , totul trebuie sa se inchide in balanta:))) dar nu e chiar asa....

Vorbind cu dansa, i-am zis ca am adresat o intrebare pe 'asistenta contibuabili', referitor la factura mea de la un furnizor fara tva, daca este corect cum am procedat, adica am recuperat de la proprietari valoare factura+tva ( asociatia in acel moment avea tva ), evident s-a enervatttttt, ca va ajunge la ea intrebarea, si ca sunt doar 2 persoane care se ocupa de intrebari/raspunsuri ...,intr-un cuvant, i am stricat ziua, ba mai mult, am pus-o la munca :)))
Sunt curioasa in cat timp voi primi raspuns la intrebare.
Seara buna!

Sa nu spuneti ca la factura fara TVA ati adaugat TVA proprietarilor, ca ma impusc si in direct si in reluare!!
Bineinteles ca asa au facut, nu aveau cum altfel, fiind inregistrati in scopuri de TVA. (sper ca aveti cartusele pregatite :D ). Dupa care, au platit bugetului suma TVA colectata de la proprietari. Astfel incat, in Decontul de TVA, apare 0 de plata, 0 de recuperat.

marynelaa a scris:

... Azi am fost la adm...iar dupa doamna nu am tva de recuperat , totul trebuie sa se inchide in balanta:))) dar nu e chiar asa....

De unde sa aveti TVA de recuperat? Ati achizitionat servicii pe care le-ati vandut proprietarilor in aceeasi cantitate. Intr-o exprimare mai simpla: nu aveti cumparat mai mult decat ati vandut, ca sa aveti TVA la achizitii mai mare decat TVA-ul la vanzari.
Sper ca ati prins ideea!

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari-obligativitate facturare ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o Asociatie de proprietari este obligata sa emita factura fiscala pentru un spatiu inchiriat unei persoane juridice, sau ... (vezi toată discuția)
Factura de la asociatie timpuriu timpuriu doresc sa mi se elibereze factura fiscala pentru valoarea plati cotelor de intretinere mentionez ca presedintele si adiministratorul refuza eliberarea ... (vezi toată discuția)
Refacturare cheltuieli spatii comune toni1703 toni1703 Buna ziua. Locuiesc intr-un cartier rezidential. As avea si eu o intrebare referitoare la refacturarea si detaliile pe care ar trebuii sa le contina o ... (vezi toată discuția)