avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea claltuielilor cu salariile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea claltuielilor cu salariile

toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza?
nu se mai repartizeaza nimic pe persoana?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:43, 3 Septembrie 2009
Nu este corect deoarece cresterea nu este lineara. In nici un caz nu munceste la o scara 1 ora daca- i o persoana si cinci ore daca- s cinci persoane(simplificat). Va rog sa ma credeti ca efortul depus in plus cu exemplele care le- ati dat este foarte mic fata de nedreptatea care se face dupa parerea mea luandu- i unei familii de 5 ori mai multi bani decat unei persoane. Repet preponderent este cati metri patrati matura si nu cantitatea de gunoi. Sau daca facem farmacie: Distanta parcursa de femeia de servici de la portiunea cu 5 peturi pana la tomberon poate sa fie mai mica decat cea de la 1 pet. Ce ziceti unde se ajunge daca despicam firul in patru. De aceea am spus ca trebuie sa luam in vedere generalizarile date de legi ssi asa sa judecam daca sunt bune sau nu. Daca la blocul meu nu se arunca mizerii multe pe spatiul verde si nu sunt cutii de dus(SI LE DUCE FIECARE SINGUR) de ce sa platesc de 6 ori mai mult daca suntem 6 decat unul singur?
dle marius, o persoana credca ,pe timp ploios cara noroi mai putin decat 5 persoane.si tot asa.La fel e si cu folosirea instalatiilor aferente,a liftului...etc
Aiurea! M- am saturat de farmacie. Principial, sunt convins de ceea ce spun. N- aveti decat sa va apucati sa calculati toate variantele care vi se par ca ar exista si sa vedeti ca este departe de a fi proportionala crestera efortului cu nr. de persoane. Deci este necinstit si ilegsl sa- i iei celui cu cinci persoane de cinci ori mai mult decat unuia singur.
Cu, liftul m- am referit la reparatii Curentul este trecut pe nr. de persoane. Uzura nu este direct proportionala cu nr de persoane care circula cu el. Nu insist. Intrebati specialistii..
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
marius cioca, utilizator
Observ ca @abeona este de acord cu continuarea discutiei privind calcul salariu personal curatenie pe nr persoane prezente si cota indiviza. Nu ma refer la repartizare factura emisa de firma de salubrizare care colecteaza deseurile menajere de la ciuperca (melc) si le transporta la groapa de gunoi. Nu ma refer la modul cum calculeza firma de salubritate c/v serviciului prestat asociatiei, cantarirea gunoiului. Nu ma refer la reparatia pe cota-parte indiviza a tubului de evacuare gunoi, indiferent daca esti prezent sau nu in luna respectiva la avaria survenita. Deci sa nu confundam tubulatura pentru gunoi cu coloana de apa rece/calda a carei reparatie este suportata de toti proprietarii, indiferent daca sunt prezenti sau nu in luna respectiva iar pierderea de apa este repartizata pe nr de persoane prezente in luna respectiva, deci cei absenti n-au ce plati pierderi. Daca se sparge teava de apa calda, pierderea de apa este imputata si celor care au centrale de apartament? Vidanjarea coloanei menajere cand este infundata cu boasca, pemparsi, varza, carpe, este pusa la calcul pe nr persoane prezente iar daca aceasta operatie ar fi executata de cel care face curatenie, nu l-am plati pe nr prezenti? Desfundarea tubulaturii pentru gunoi seamana cu vidanjarea coloanelor menajere care sunt obturate cu deseuri si reziduri produse de cei prezenti. Daca scutirea este solicitata si efectuata inainte de 27 februarie, persoana respectiva este taxata, se face o mica investigare daca se vrea. Este adevarat in martie platesc efectul din februarie, dar cine ma opreste sa trec in lista de intretinere pe martie intro coloana"desfundare tubulatura gunoi/februarie" cu valoarea calculata la nr persoane prezente in februarie, chiar daca chitanta este pe martie.
De observat ca Art.34 seamana cu Art.37 al.1 singura deosebire fiind fraza de la sfarsitul aliniatului 1 iar "cheltuieli pentru curatenie etc" din Art.44 al.1 este prins in contestul salarizare, pe cand aceste cheltuieli se refera la dero si matura, echipament si protectie pentru personal curatenie. Sa speram ca in noua varianta legislativa, in urma sesizarilor si propunerilor primite, legiuitorul va tine cont si va remedia punctual salarizarea pe nr de persoane prezente si cota indiviza.
s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

... dar cine ma opreste sa trec in lista de intretinere pe martie intro coloana"desfundare tubulatura gunoi/februarie" cu valoarea calculata la nr persoane prezente in februarie, chiar daca chitanta este pe martie.


Va opreste realitatea din teren : in luna februarie au fost 5 persoane intr-un apartament care au reziliat contractul de inchiriere cu proprietarul si-au plecat pe 22 februarie. Pe luna martie sunt zero persoane deoarece ati fost anuntat in scris la asociatie de acest lycru chiar pe 22 februarie .
Sau pe 27 februarie s-a vandut apartamentul si a plecat familia cu 5 persoane, au achitat toate datoriile la asociatie iar noul proprietar va aduce la cunostinta in scris faprul ca se vor muta in apartament in august.
Deci cine va achita ceea ce dv consemnati pe acea coloana o cheltuiala aferenta unui nr de 5 persoane care au locuit in februarie, trecut pe lista aferenta lunii martie si afisata in luna aprilie?
Daca era repartizarea pe suprafata , se platea pe suprafata indiferent ca erau 5 sau zero persoane.

Alte discuții în legătură

Despre plati desfundare ghena si sau coloane bon32 bon32 Despre desfundat ghenă si/sau coloana scurgere. Odata ce ridicarea gunoiului menajer se face pe numar persoane prezente, si desfundarea ghenei ar trebui ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)
Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari peraspera peraspera Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi? (vezi toată discuția)