avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de credibila ca aceea de la notariat

Zona din care provin este Gorj, unde se extrage carbunele. Din cauza cautarilor de carbune, cariera a negociat cu oamenii privind terenurile si casele aflate in planurile lor de sapare.(asta a fost pe scurt sa intelegeti mai tarziu).
Am o parcela de pamant (extravilan) cu act de proprietate, direct mostenitor dupa ce s-a efectuat taxa de succesiune.Aceasta taxa s-a facut la judecatorie. Problema este ca acum ca sa pot sa vand carierei acea parcela, sunt pusa, sau mai degraba obligata, sa platesc la trezorerie taxa pe extravilan si intravilan pe acea bucata de teren, si nu numai, pe tot terenul care il am mostenire, deoarece nu e luata in considerare taxa de succesiune efectuata la judecatorie. Problema este de ce??
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:15, 29 Mai 2014
Poate nu am inteles eu bine , dar terenul este intabulat? Aveti cadastru? Cine v-a solicitat taxa de 1200 lei?La vanzarea unui teren(indiferent ca este intravilan sau extravilan) trebuie sa aveti cadastrul si intabularea facute , altfel nu va face act de vanzare nici un notar.Nu camva este vorba de taxele pentru intabulare? La judecatorie ati dezbatut numai succesiunea nu si intabularea nu?La intabulare trebuie sa platiti expertul care face documentatia + taxele la OCPI
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
pusa2mimi, utilizator
deoarece nu e luata in considerare taxa de succesiune efectuata la judecatorie. Problema este de ce??

iar sucursala ma obliga sa platesc o taxa la trezorerie intravilan si extravilan(care e cam maricica ) pentru a putea primi suma de bani cuvenita pe pamant...(sper sa fiu clara) fiindca am facut taxa de succesiune prin judecatorie si nu prin notariat.

Inlocuiti in vorba si in scris " am facut taxa de succesiune" cu " am dezbatut succesiunea",asa ar fi corect, apoi sa nu ne incurcam cu alte taxe.
Deci ati dezbatut succesiunea in instanta si aveti o hotarare care atesta ca aveti in proprietate o bucata de pamant.
Mai departe, ati inteles gresit ca trebuia sa dezbateti succesiunea la notar si nu in instanta sau ca mai trebuie sa dezbateti o data si de aia nu puteti vinde.. cred ca e vb de altceva.
V-ar fi util daca ati merge la sucursala :) si v-ar scrie ce acte va lipsesc si ce va mai trebuie pt a vinde.. o fi vb de cadastru pt bucata dvs, o fi vb de intabulare, o fi vb ca e extravilan si din acte rezulta altceva.
Intorceti-va pe forum si scrieti ce v-au scris exact.

Succesiunea la instanta este inatacabila iar cea de la notar atacabila.
Va aflati in mare eroare...
marinela90 a scris:

o taxa la trezorerie intravilan si extravilan

Ce înseamnă aceste taxe?
Asta nu se înțelege.

Taxa trezorerie intravilan și extravilannu există.

Întrebați exact ce taxe vor și vă vom lămuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren marimara marimara Detin un teren care are toate actele in regula, adica cadastru si intabulare ; acest teren a fost incadrat ca extravilan pana in urma cu doua luni, cand a ... (vezi toată discuția)