avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire

In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l
platesc. In noiembrie 2013 a fost incuviintata executarea silita, iar in decembrie 2013 angajatorul a primit adresa de infiintare a popririi, pe care a si operat-o. Eu sunt din Galati, dar de mai bine de 10 ani locuiesc in Bucuresti (chirie).
Adresa de pe buletin estea cea din Galati. Pe buletin am avut si am in continuare viza de flotant, pe sector 3,
Bucuresti. Imprumutul l-am facut in Bucuresti. Lucrez la acelasi angajator din Bucuresti de mai bine de 8 ani.
In aceste conditii, creditorul a inaintat cererea unui executor din circumscriptia Curtii de Apel Galati, cu sediul in
Adjud, iar cererea de incuviintare a executarii silite a fost pronuntata de Judecatoria Adjud.
Am facut contestatie la executare, printre altele contestand si competenta instantei de executare.
Am nevoie, va rog, de parerea dumneavoastra. Instanta de la Adjud a fost competenta sau nu? Din documentarile
mele, am aflat din jurisprudenta ICCJ faptul ca daca bunurile urmaribile ale debitorului sunt in circumscriptia altei judecatorii, aceea este cea competenta teritorial. In cazul meu, o instanta din Bucuresti. Mentionez ca nu am
alte bunuri mobile sau imobile, in afara de salariu. Am dreptate sau sunt pe o pista falsa? Cu mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:01, 27 Mai 2014

Art. 7
Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii:
a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii;

Art. 8
Executorii judecatoresti isi indeplinesc atributiile in circumscriptia curtii de apel in raza careia se afla judecatoria pe langa care functioneaza, daca prin lege nu se dispune altfel.

Art. 9
(1) In cazul prevazut la art. 7 lit. a) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
(2) In cazul urmaririi silite a bunurilor este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in a carei raza teritoriala sunt situate sau se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor curti de apel, competenta apartine oricaruia dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa una dintre acestea.
(3) In cazul prevazut la art. 7 lit. e) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel unde sunt situate sau se afla bunurile in privinta carora s-a dispus aplicarea acestei masuri.
(4) In cazul prevazut la art. 7 lit. f) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in a carei raza teritoriala se va face constatarea.
(5) In celelalte cazuri prevazute la art. 7 este competent orice executor judecatoresc investit de partea interesata.


În ipoteza în care executarea silita se efectueaza prin poprire, instanta de executare este judecatoria în circumscriptia careia se afla sediul sau domiciliul tertului poprit, caruia i se comunica adresa de înfiintare a popririi continând interdictia de a plati debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datoreaza ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit.(sentinta civila nr.7235 28.06.2010, dosar nr. 7613 300 2010)

in orice caz, instanta se va pronunta si asupra acesui fapt daca dvs ati sesizat.
Important e sa aveti alt temei pt a contesta, asta cu competenta se rezolva.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executori judecatoresti doru533 doru533 Buna ziua.As dori sa stiu daca executorii judecatoresti au o anumita arie de competenta sau sant autorizati pe toata tara.Mai concret ,un executor din ... (vezi toată discuția)
Exercitare drepturi tutoblu tutoblu Buna seara, un executor judecatoresc are drept de executie in alt judet,in afara de cel in care el are domiciliul si sediul sau? Debitorul are domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Procedura executare cetatean strain adelinai adelinai Buna ziua, dupa multe termene si sentiinte , am castigat definitiv un proces de recuperare a banilor pe care i-am imprumutat unui cetatean strain cu rezidenta ... (vezi toată discuția)