avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Aplicare impozit pe constructii speciale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Aplicare impozit pe constructii speciale

SC cu activitate retransmisie programe tv ,cod caen6110 , are retea de cablu aerian montata pe stalpi proprietate ELECTRICA ,pentru aceasta retea SC datoreaza impozit 1,5%?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:24, 2 Iunie 2014
Cod fiscal:

ART. 296^35 Cota de impozitare şi baza impozabilă

(1) Impozitul pe construcţii se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidenţiată contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcţiilor menţionate la art. 296^34, din care se scade:
a) valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate în concesiune, aflate în administrare ori în folosinţă, pentru care se datorează impozit pe clădiri, potrivit prevederilor titlului IX, de către contribuabil sau proprietar, după caz;

b) valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru construcţiile, aflate sau care urmează să fie trecute în proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale;

c) valoarea construcţiilor din subgrupa 1.2.9. "Terase pe arabil, plantaţii pomicole şi viticole" din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004, cu modificările ulterioare..


Eu cred ca da, pt ca aveti codul din HG 2139/2004: 1.3.20. Linii şi cabluri aeriene de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie pentru impozitul pe constructii speciale risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Lucrez la o benzinarie care in evidentele contabile,respectiv in contul 212-Constructii are ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri si constructiile speciale marmih marmih Buna ziua, Potrivit art. 250 alin (1) pct. 6 din Codul Fiscal, pentru staţiile de transformare, nu se datorează impozit. Va rog sa-mi spuneti daca pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit pe constructii pentru amenajarea sediului? prest prest O societate comerciala vrea sa faca amenajari la sediu social pt.care are contract de inchiriere cu o persoana fizica. Pentru amenajarile efectuate,societatea ... (vezi toată discuția)