avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... A Vota sau a Nu Vota - beneficii si repercursiuni
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

A Vota sau a Nu Vota - beneficii si repercursiuni

Buna ziua,

Deoarece intr-o alta discutie deschisa aproximativ pe aceeasi tema nu am fost lasat sa-mi exprim parerea despre beneficiile si deserviciile Votului m-am hotarat sa deschid o alta discutie in care toti cei interesati isi pot exprima liber parerea...bineinteles fara a jigni.:)

Eu unul am participat la votul de duminica...si sustin sus si tare ca e nevoie ca locuitorii acestei tari sa se trezeasca la realitate si sa inceapa sa mearga la vot.

Din punctul meu de vedere faptul ca nu votam sau ca ne anulam votul ne creeaza numai probleme.
Una dintre acestea ar fi ca partidele cam asta doresc...pentru ca ei au deja un electorat de cateva milioane de adepti, si isi cam au locul asigurat...daca noi am iesi la vot si i-am penaliza pe cei care "nu ne respecta" votand pe altcineva atunci asta ar insemna cu adevarat schimbare...acest lucru ar avea efect asupra lor direct. Pentru ca, dupa cum puteti vedea si dumneavoastra, suntem foarte multi cei care nu isi exprima dreptul de vot sau il anuleaza.

O alta problema care o creeaza absenteismul e ca partidele incep sa se complaca in aceasta supa de "nu am cu cine vota", si nu schimba nimic la ele...pentru ca nimeni nu le forteaza sa schimbe, ele oricum isi castiga locul "bine meritat" !

Asa ca...parerea mea...ar trebui sa mergem la Vot...cat mai multi...si cat mai hotarati...altfel nu vom schimba nimic si mai grav, cand vom fi batrani, tinerii care vin di urma vor fi mai rau...din simplul fapt ca noi le-am fost exemplu!

Judecati voi...
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:50, 28 Mai 2014
Si eu am recomandat tuturor prezentarea la vot. Daca pe listele de candidate nu se afla nici unul care sa-ti inspire increderea, anuleaza buletinul stampiland in cel putin 2 casute. In felul acesta va fi un bulletin mai putin la dispozitia celor care sunt tentati sa voteze in locul celor absenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noi cu cine votam? sau... mai votam? cerda cerda Buna seara tuturor! Avand in vedere ca de 20 de ani, in functiile importante de decizie din ROMANIA, se afla aceeasi oameni,noi cei care stam si ... (vezi toată discuția)
Increderea acordata in avans... Herra_ Herra_ Marea greseala a sistemului de vot cred ca o constituie ca dam ne votul numai la inceput! Cred ca ar trebui sa dam si un vot de final. Nu se poate sa votezi cu ... (vezi toată discuția)
Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)