avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ?

dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu pedeapsa care mi s-a dat ( fara a mai ramane vreun rest de executat )
dupa sentinta m-au condus la un centru de emigrari , urmand a fi trimis in romania in cel mai scurt timp
in tara am fost condamnat la 4 ani cu executare din care mi se pot scadea 7 luni cat am stat in arest preventiv in romania in timpul altei spete
am executat in total 7+26=33 luni si deci mai mult decat 32 luni ( fractia de 2/3)
ce cer in romania pentru a ma elibera cat mai repede ?
sentinta in sua am primit-o pe 23 mai 2014
Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 08:33, 3 Iunie 2014
1. ba da, am o pedeapsa cu executare de 4 ani, rezultata in urma contopirii a doua pedepse de 1 an si 6 luni si respectiv 4 ani
2. in perioada in care se finaliza procesul la curtea de apel in vederea ramanerii definitive a acestei pedepse de 4 ani cu executare data de judecatorie, am fost arestat in vederea extradarii intr-o alta speta in sua, in felul acesta neputandu-se pune in executare mandatul cu cei 4 ani
3. am plecat cu acordul partii romane si prin urmare nu sunt dat in urmarire
4. este foarte posibil ca partea americana sa ia legatura cu partea romana avand in vedere ca am fost dat cu titlu de imprumut, dar superiori cum sunt americanii s-ar putea sa nu-i intereseze
5. daca ma asteapta cineva la aeroport (politia), este in regula
6. eu ma intreb ce fac daca nu ma asteapta
7. time served este o executare completa aici si are o semnifucatie buna pentru mine
am inteles asta din tonul celui de la ambasada care a intrebat sotia daca este sigura ca am primit aceasta sentinta ( cu time served )
8. va aduc la cunostinta ca am venit aici pentru un cumul de pedepse de 35 ani si am primi 27 luni ( cu time served )
9. am absolvit numeroase cursuri pentru care am diplome, am iesit la munca, le-am citit toata biblioteca si am invatat si spaniola
10. daca ramaneam sa execut pedeapsa de 4 ani in tara, in aprilie 2014 as fi facut fractia 2/3
11. sunt intr-un centru de emigrari si urmeaza sa ajung la newyork de unde voi pleca in tara
Din ce am inteles eu faptele sunt concurente si este ok.

Va puteti preda daca nu va asteapta in aeroport.

Este bine si pentru liberarere dar comisia o sa vrea ea sa se convinga cred eu desi instanta va decide.
In consecinta aveti sanse sa fie totul ok si sa iesiti in cca o luna doua in functiensi de cum se va agita avocatul dvs. in privinta timpului de detentie...
va multumesc foarte mult domnule avocat
va promit ca voi tine legatura cu dvs in continuare pentru a va spune cum se vor desfasura lucrurile
daca doriti ceva informatii in legatura cu felul cum se desfasoara lucrurile in state si eu vi le pot da , va promit ca va voi raspunde cu placere
nici eu nu ma astept sa fiu primit cu flori si sa fiu eliberat imediat, dar pentru ca pe 9 aug fiica mea face 6 ani si ca la ulltimele doua , eu nu am fost alaturi de ea, mi-as dori ca acest lucru sa se indeplineasca
dvs mi-ati raspuns acum ca acest lucru este posibil
ce vor face autoritatile romane voi vedea
doamne ajuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat executa efectiv un condamnat din pedeapsa de 4 ani cu executare ? stef56 stef56 din discutia cu un avocat a reiesit ca in romania se executa 8 luni la an si ca daca nu ai fost liberat conditionat mai devreme ( sa zicem la jumatate pentru ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am suportat 2 condamnari in romania de 1.5 ani si respectiv 4 ani care prin contopire s-au transformat in 4 ani cu executare 2. nici nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)
Dupa care cod penal ma judec ? stef56 stef56 1. am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru inselaciune ( condamnarea definitiva s-a facut in feb 2012 pt fapta din 2002 ) 2. am fost ... (vezi toată discuția)