avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii intretinere

Buna ziua ,

Acum ceva timp am castigat un imobil la licitatie publica , acum asociatia de proprietari ma someaza sa achit cotele restante de la intretinere datorate de vechiul proprietar ce a locuit in perioada adjudecari imobilului cat si pana la intrare mea in posesie prin proces verbal (evacuare ) de catre bej X.


Pot sa ma indrept cumva in instanta impotriva asociatiilor de proprietari deoarece ei cunosteau de acest prejudiciu si tocmai acum 1 sap au deschis proces pe rol impotriva fostului proprietar , si nu si-au notat cat nici privilegiu inainte executarii imobilui in cartea funciara.

Avand in vedere ca au deschis proces pe rol pt cheltuieli cote intretinere impotriva fostului proprietar datorate de catre el pana la intocmirea actului meu de adjudecare , nu as putea sa ma duc cat si eu la acel proces mizand in instanta pe proces verbal (evacuare) , emis de catre bej , fiindca este clar ca nu m-am folosit de apa, caldurea,etc ,deci nu datorez eu cotele restante la intretinere ,decat dupa intocmirea respectivului proces verbal


-> Iar cei de la asociatie NU doresc sa imi incaseze banii pentru ce datorez cote intretinere dupa proces verbal evacuare.

Multumesc

Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
laurentiu123456, utilizator
Au dreptate. Imputatia platii se face cronologic. Datoria (atentie!) de la data adjudecarii si apoi cotele curente. Practic, dvs. ati devenit proprietar la data adjudecarii, nu de la data intrarii in posesie. Raporturile juridice cu asociatia de proprietari, directia de taxe si impozite, Cartea Funciara, etc. au luat nastere la data adjudecarii.

Asociatia de proprietari nu are cum sa-i ceara socoteala fostului proprietar, pt simplul motiv ca nu mai era proprietar!!! Dvs. trebuie sa achitati datoria mai intai fata de asociatia de proprietari si apoi sa-l chemati in instanta pe fostul proprietar pt recuperarea banilor.

Stiu, pare nedrept! Dar, este acelasi lucru si daca ati fi avut chiriasi pe care voiati sa-i evacuati si ar fi lasat in urma datorii la intretinere. Sau, evacuarea fostului proprietar ar fi durat luni bune de zile (mai ales daca se intampla in sezonul de iarna), sau nu v-ati fi grabit deloc sa-l evacuati. Ce vina are asociatia in astfel de cazuri? Ei au un raport strict cu proprietarul si atat.

As vrea sa va intreb ceva off topic: in cazul dvs., cine a platit impozitul pe venitul din transferul imobilului?
andrei_k a scris:


As vrea sa va intreb ceva off topic: in cazul dvs., cine a platit impozitul pe venitul din transferul imobilului?


Nu am platit impozit pe venit transfer proprietate , ma adresez instantei judecatoresti , nu este obligatia mea de a o achita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Apartament adjudecat cu datorii ADYssa ADYssa Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa imi spuneti o parere despre urmatorul caz: am cumparat un apartament scos la licitatie (in publicatia de vanzare ... (vezi toată discuția)