avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere contract suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere contract suspendat

Buna ziua!

Societatea este in faliment. Conform legii trebuie si pot sa desfac contractul de munca suspendat al unei salariate care se afla in maternitate. cum procedez?
Emit decizie de incetare a suspendarii si preaviz concediere. Dupa expirarea preavizului emit decizia de desfacere a CIM. Pe perioada preavizului ar trebui pontata salariata sau trec absente ( oricum firma nu desfasoara activitate deci nu are ce lucra), cum e mai bine pentru ea, deoarece ma gandesc ca daca pe perioada preavizului i se cuvine suma de 800 lei, nu intra in ilegalitate ca primeste si indemnizatia de maternitate si salar. Sau nu ii platesc salariul deoarece nu sunt fonduri in firma deocamdata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 28 Mai 2014
Daca inceteaza c.i.m., nu are cum sa primeasca pe aceeasi perioada si salariul si indemnizatia de maternitate.
de exemplu eu emit decizia de incetare a suspendarii cu 07.05.2014 si apoi emit preavizul de 20 de zile. Cu 4 iunie emit decizia de desfacere a CIM. Intrebarea mea este ce fac cu salariata pe perioada 07.05. -04.06.2014 cand contractul de munca devine activ. Trebuie pontata? ca nu vreau sa ii afectez indemnizatia de maternitate.

Sau pot sa emit si decizia de incetare suspendarii si cea de desfacere a CIM in 04.06.2014?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
felisana, utilizator
Fiind in faliment, termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare , conform art.86 alin.5 din Legea nr.85/2006.

Este putin complicat, intrucat c.i.m. este suspendat de drept pe durata concediului de maternitate, ceea ce inseamna ca pentru a fi pontata va trebui sa renunte la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic la firma in faliment antonia_m09 antonia_m09 In momentul de fata o angajata se afla in conced.de ingrijire copil. In data de 10.01.2013 acesta implineste 2 ani. Firma la care a fost angajata este in ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim absente nemotivate preaviz madina71 madina71 Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Un angajat absenteaza de la 1 august, fiind in preaviz pana la data de 15 august, ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare si inregistrare incetare contract in revisal cris2279 cris2279 O salariata revine din co crestere copil (2 ani) la data zz. La data zz-1 ea face cerere pentru reluarea activitatii incepand cu zz si in acelasi timp isi ... (vezi toată discuția)