avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere si certificat de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere si certificat de informare?

Buna seara,
Dupa o lunga si aprope sigura mediere in care partile au dat dovada de bunavointa....in ultimul proces verbal de sedinta au stabilit ca la urmatoarea sedinta/intalnire partea care trebuia sa dea sulta sa aduca bani,i si, surpriza inainte cu 2 zile se razgandeste si spune ca nu -i are.
Mediatorul constata esuarea medierii sau elibereaza certificat de informare, deoarece s-au tot mediat vreo 2 luni partile.??
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: FlaviaGazdovici , utilizator 09:15, 2 Iunie 2014
Daca mediatorul a constatat ca medierea a esuat, procedura medierii se incheie si mediatorul va întocmi un proces-verbal care se semnează de către părţi, personal sau prin reprezentant, şi de mediator. Părţile primesc câte un exemplar original al procesului-verbal.
este vorba de procesul verbal de inchidere a medierii?
multumesc.
De ce sa constate esuarea medierii daca partile s-au inteles. Sa conduca partile spre a ajunge la un acord in ce priveste modalitatea si data platii.
Potrivit Legii 192/2006, procedura se poate inchide in urmatoarele situatii:

Articolul 56
(1)Procedura de mediere se inchide, dupa caz:
a)prin incheierea unei intelegeri intre parti in urma solutionarii conflictului;
b)prin constatarea de catre mediator a esuarii medierii;
c)prin depunerea contractului de mediere de catre una dintre parti.


Doar dupa ce mediatorul are certitudinea ca partile nu mai doresc medierea si nici nu s-a ajuns la un acord, fie si partial, se poate constata esuarea procedurii.

Eliberarea certificatului de informare nu are niciun rost, pentru ca mentiunea ca partile au fost informate exista chiar in cuprinsul contractului de mediere pe care l-au semnat. Asa ar trebui, cel putin...

Exista, dupa parerea mea, doua variante, ambele presupunand obligatia dumneavoastra de a lua legatura cu partile, pentru a afla daca acestea doresc sa continue medierea sau nu. In cadrul unei noi sedinte ar putea gasi o alta cale de intelegere (termen mai lung de plata, rate etc.).

1. Daca partile va confirma faptul ca nu mai doresc sa continue medierea, fie pot depune contractul, adica se pot retrage chiar ele din procedura, fie puteti constata dumneavoastra esuarea procedurii. Daca partile nu mai revin nici macar pentru semnarea procesului verbal de inchidere a medierii, mediatorul il poate semna doar el, mentionand motivele pentru care partile nu l-au semnat.

2. Daca partile accepta sa revina, programati o noua sedinta, cu acordul tuturor si asistati-le pentru a gasi o alta varianta de intelegere. In functie de rezultat, inchideti ulterior procedura.
Patile s - au impacat la notar, nu au mai apucat sa semneze procesul-verbal de inchidere a procedurii medierii si nu stiu daca vor mai venii sa -l semneze. Ideea e ca s-au impacat la mediere deoarece la ultima sedinta programata partile trebuiau sa -Si dea reciproc bunuri si bani, insa in ziua programata pentru predare-primire, mediatorul a fost informat telefonic ca vor merge direct la notar . ce se face in acest caz....semneaza doar mediatorul procesul verbal de inchidere a medierii si mentioneaza ca partile au confirmat pe rand telefonic ca au gasi o solutie si ca vor merge la notar? e corect sa semneze doar mediatorul? se considera oficial finalizata procedura ,,,, asa.?

Alte discuții în legătură

Ma simt nedreptatita in proces de mediere Meea_M Meea_M Chemare la mediere,mediere acceptata,platita de cel care a initiat medierea. Am fost de acord cu tot ce s-a discutat... Pe parcursul ultimei sedinte am ... (vezi toată discuția)
Solicitare acte inainte de informare Ramona24 Ramona24 Procedura e inceputa si inca informarea nu e neconstitutionala pana la publicarea in M.O. Intrebare- maine este programata sedinta de mediere ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de informare mediere Ramona24 Ramona24 Dupa 3 termene partile nu ajung la nicio intelegere, astfel mediator constata esuarea medierii si le elibereaza pv de prezenta, pv de inchidere ... (vezi toată discuția)