avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere si certificat de informare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere si certificat de informare?

Buna seara,
Dupa o lunga si aprope sigura mediere in care partile au dat dovada de bunavointa....in ultimul proces verbal de sedinta au stabilit ca la urmatoarea sedinta/intalnire partea care trebuia sa dea sulta sa aduca bani,i si, surpriza inainte cu 2 zile se razgandeste si spune ca nu -i are.
Mediatorul constata esuarea medierii sau elibereaza certificat de informare, deoarece s-au tot mediat vreo 2 luni partile.??
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: FlaviaGazdovici , utilizator 09:15, 2 Iunie 2014
Ramona24 a scris:

e corect sa semneze doar mediatorul? se considera oficial finalizata procedura ,,,, asa.?


Mediatorul nu are incotro, daca partile refuza, dar faceti o incercare sa-i convingeti. In principiu, ele s-au angajat prin contract sa semneze acest proces-verbal (nu stiu daca si dumneavoastra aveti inserata o astfel de clauza), incercati sa le reamintiti politicos si sa ii rugati sa vina sa-si indeplineasca aceasta obligatie, explicandu-le ca poate, la un moment dat, le va fi necesara dovada parcurgerii medierii. Daca puteti transmite in scris aceasta solicitare ar fi si mai bine.

Daca nu reusiti, nu aveti incotro decat sa mentionati acest refuz in procesul-verbal si sa inchideti procedura. Puteti atasa si corespondenta doveditoare a acestui fapt.

Articolul 60
(1)In orice faza a procedurii de mediere, oricare dintre partile aflate in conflict are dreptul de a denunta contractul de mediere, incunostintand, in scris, cealalta parte si mediatorul.
(2)Mediatorul ia act de denuntarea unilaterala a contractului de mediere si, in cel mult 48 de ore de la data primirii incunostintarii, intocmeste un proces-verbal de inchidere a procedurii de mediere.
(3)Daca una dintre partile aflate in conflict nu se mai prezinta la mediere, fara a denunta contractul de mediere in conditiile alin. (1), mediatorul este obligat sa faca toate demersurile necesare pentru a stabili intentia reala a partii respective si, dupa caz, va continua sau va inchide procedura de mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
mediator_comeaga, utilizator
Ati incasat banii pe mediere?
Daca i-ati incasat procedati cum v-a indicat d-na Comeaga. Daca nu i-ati incasat......apelati la mediere=D>:justcuz: (cu scz de rigoare, dar am intalnit un astfel de caz la un coleg).
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri,
Insist, subiectul fiind deschis ... cu o alta intrebare, respectiv- varianta in care mediatorul constata esuarea medierii.acesta incheie p-v de inchidere a medierii (cu partile), dar in acel proces verbal trebuie sa specifice si alte aspecte un rezumat al sedintelor pana la esuare?:D
Medierea este confidentiala, asa ca nu, mediatorul nu are voie, prin lege, să facă nici un fel de rezumat în Procesul Verbal de Inchidere a Medierii, în afara situației în care ambele părți, de comun acord, solicită mediatorului acest lucru. Daca una din parti nu doreste sa se faca aceste mentiuni, mediatorul incheie procedura medierii cu mentiunea articolului 56, alin 1, lit. b in cazul expus de dvs, adica esuarea medierii, si atat.
ART. 53
Susţinerile făcute pe parcursul medierii de către părţile aflate în conflict, de persoanele prevăzute la art. 52 şi la art. 55 alin. (1), precum şi de către mediator au caracter confidenţial faţă de terţi şi nu pot fi folosite ca probe în cadrul unei proceduri judiciare sau arbitrale, cu excepţia cazului în care părţile convin altfel ori legea prevede contrariul. Mediatorul va atrage atenţia persoanelor care participă la mediere în condiţiile art. 52 asupra obligaţiei de păstrare a confidenţialităţii şi le va putea solicita semnarea unui acord de confidenţialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma simt nedreptatita in proces de mediere Meea_M Meea_M Chemare la mediere,mediere acceptata,platita de cel care a initiat medierea. Am fost de acord cu tot ce s-a discutat... Pe parcursul ultimei sedinte am ... (vezi toată discuția)
Solicitare acte inainte de informare Ramona24 Ramona24 Procedura e inceputa si inca informarea nu e neconstitutionala pana la publicarea in M.O. Intrebare- maine este programata sedinta de mediere ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de informare mediere Ramona24 Ramona24 Dupa 3 termene partile nu ajung la nicio intelegere, astfel mediator constata esuarea medierii si le elibereaza pv de prezenta, pv de inchidere ... (vezi toată discuția)