avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii legea mamelor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

legea mamelor

as avea o intrebare.O salariata care s-a angajat din 02.11.2008,la ora aceea insarcinata dar fara a stii inca, si care naste la sfirsitul lui iunie-inceputul lui iulie 2009 deci in nov va intra in ingrijire copil pina la doi ani beneficiaza de acest drept?De concediul de 126 de zile stiu ca beneficiaza dar este problema la cei 85% din venituri.Sau ar exista posibilitatea sa plateasca din mina la asigurari si sa beneficieze apoi?Va multumesc anticipat.Vreau sa mentionez ca sotul nu poate intra el fiind plecat in Italia,deci necontribuind deloc la buget.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 13:13, 8 Octombrie 2009
Intr-adevar, am citit si eu in lege ca frecventarea cursurilor universitare constituie vechime in munca. Probelema e ca masterul se considera curs postuniversitar. de asta stau in dubii. Si mai mentionati in raspunsul la mesajul meu de faptul ca trebuie sa fie neintrerupta perioada. Mentionez ca in iunie anul acesta am absolvit si abia din octombrie incepe masterul. Ma gandesc ca ei ar putea considera ca cele 3 luni ar reprezenta o intreurpere a perioadei.
Si inca ceva, eu nu sunt insarcinata momentan, dar eu si sotul meu ne gandim la acest lucru. Si ma gandesc ca eu as naste pe perioada masterului. Mai exact la sfr anului !, inceputul anului 2.

Va multumesc mult pt promtitudine!
Studiile postuniversitare nu sunt asimilate stagiului de cotizare pentru obtinerea CIC...
buna, tot eu..
Din pacate situatia mea inca nu a primit un raspuns. am tot intrebat in dreapta si in stanga si tot n-am aflat nimic. M-am interesat si la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale de la mine din judet dar din pacate nici ei nu mi-au dat nici un raspuns. rog persoanele care au fost in situatia mea sau cunosc pe cineva care se afla intr-o situatie asemanatoare sa-mi trim un raspuns pe forum.
ca sa fie clar am sa repet speta:
1. am absolvit facultatea la zi in iunie 2009
2. nu sunt insarcinata
3. m-am inscris la master zi, deci din toamna voi fi masteranda
Doresc sa stiu daca sunt indeplinite conditiile de acordarea a indemnizatiei de crestere a copilului si daca in cazul in care as ramane insarcinata as primi sau nu cei 600 ron.
multumesc mult celor care mi-au raspuns pana acum!
Nu va poate da nimeni un raspuns concret din cauza ca nu au fost publicate inca Normele Metodologice la aceasta reglementare introdusa recent.
Insa, dupa cum v-am scris si mai sus, in sprijinul celor afirmate de mine sta si proiectul afisat pe site-ul MMSSF cu privire la acele norme metodologice ce intarzie sa apara:
[ link extern ]
Multumesc mult de raspunsuri! sper sa se lamureasca situatia repede.
O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente lumimaria lumimaria buna! va rog sa mi raspundeti daca se poate! am terminat facultatea anul acesta 2010 cu licenta absolvita fiind insarcinata in 4 luni jumatate la momentul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)