avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie impusa de angajator ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie impusa de angajator ?

Buna ziua,
va solicit ajutorul in legatura cu o problema de serviciu. Am lucrat pe un anume post de la inceputul anului 2008, ulterior fiind promovat. Mi s-a acordat o marire de salariu dar fara schimbarea functiei. In urma cu 2 luni am fost mutat din nou pe un alt post, din nou fara schimbarea functiei dar mi s-a promis o bonificatie dupa trei luni. Mentonez ca am contract pe perioada nedeterminata. In aprilie am fost in concediu medical 2 saptamani . Nu a spus nimeni absolut nimic dar in urma cu o saptamana mi s-a comunicat verbal ca nu mai sunt in postul respectiv si sa fac pur si simplu munca de manipulant .Brusc nu imi mai fac bine treaba . Cred ca mi se forteaza mana sa demisionez. Sunt la al 3-lea loc de munca in aceasta societate dar pe aceiasi functie .Cum sa procedez ? Acum sunt in medical din nou si am anuntat la serviciu acest lucru.
Cel mai recent răspuns: catalinuxx , utilizator 10:27, 7 Mai 2009
Chiar daca nu s-a schimbat functia, s-au modificat atat atributiile postului cat si riscurile specifice ocuparii acestuia. Motiv pentru care angajatorul ar trebui sa intocmeasca un act aditional, conform art. 17 lit. d si e din Codul Muncii:
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative şi atribuţiile postului;
e) riscurile specifice postului;
In lipsa unui astfel de act aditional, cum sa indepliniti atributiile unui manipulant?
Sfatul meu este sa aveti o discutie cu angajatorul, in care cu mult calm si multa intelepciune sa "puneti cartile pe masa".
Faptul ca ati indeplinit sarcini de serviciu specifice unui post superior cu un salariu corspunzator, pantru ca mai apoi sa vi se atribuie alte sarcini de serviciu corespunzatoare altui post, dar fara sa existe un act aditional la CIM care sa modifice juridic articolul care prevede postul pe care il ocupati, nu naste probleme juridice.
Sunt insa convins ca a aparut o problema intre angajator si d-voastra pe care trebuie sa o rezolvati cu multa chibzuinta mai intai pe cale amiabila.
Daca este cazul demisionati!
in fisele Psi si Pm este mentionata aceasta modificare de functie . De exemplu pe adeverinta pentru medicul de familie este mentionata o functie ....iar pe alta dovada este mentionata functia pe care o ocup acum. Multumesc!
nici la schimbarea locului de munca nu s-a facut nici un act aditional . Nu am o fisa a postului bine definita nici acum. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? buna seara. lucrez la un market, incadrarea manipulant marfa, ... anabitta anabitta Bună seara. Lucrez la un market, încadrarea manipulant marfă, deoarece am doar 10 clase terminate. Execut muncă de casier, lucrător comercial și ... (vezi toată discuția)
Fisa de post dianamolnar dianamolnar Am primit o noua Fisa de post actualizata care la finalul descrierii sarciniilor de serviciu are trecute urmatoarele puncte: 1) La solicitarea conducerii ... (vezi toată discuția)
Fisa postului Lumiz Lumiz Lucrez la o unitate de stat. Am fost angajata pe post de inspector. In fisa postului am asigurarea sistemului informatic implementat. Acum seful vrea sa mi ... (vezi toată discuția)