avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestare despagubiri oferite
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestare despagubiri oferite

Buna ziua,

Casa de asigurari - precizez ca am o asigurare suplimentara - mi-a oferit o suma mult prea mica pentru acoperirea prejudiciilor produse in urma unei inundatii. Inundatia a distrus parchetul masiv din 2 camere, iar suma pe care ei m-o ofera abia acopera parchetul pentru cele doua camere, cu banii respectivi pot plati pt parchet laminat, nici vorba de parchet masiv, iar mana de lucru ramane total neacoperita. Ce pot face in acest caz? Cui ar trebui sa ma adresez?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 13:52, 31 Mai 2014
Ar trebui sa solicitati societatii de asigurare o suma mai mare, suma care sa acopere pagubele dvs. Explicati societatii de asigurare, cu argumentele mentionate de dvs, ca suma nu acopera paguba. Puteti folosi dovezi ale preturilor din piata sau o oferta de reparatii (care sa contina valoarea materialelor si manopera) de la o societate de constructii.
Eu cred ca daca aduceti dovezi clare ale valorii reale a pagubei, asiguratorul va va oferi o suma mai mare.
In caz ca nu aveti succes, puteti sa acceptati oferta propusa sau sa actionati asiguratorul in instanta.
Succes!
Cereti o oferta de pret de la o firma specializata, care sa contina manopera, materialul, etc, depuneti oferta in copie la societatea de asigurare impreuna cu a cerere in doua exemplare, unul ramane la dumneavoastra cu numar de inregistrare, data si stampila. Cereti un raspuns in scris, in maxim 30 zile.
Este adevarat ca pot solicita firmei de asigurari prezentarea modului in care a fost calculata suma?
Aveti dreptul sa luati cunostinta de modul de intocmire al devizului, din care a rezultat suma oferita ca despagubire, in concordanta cu documentul de constatareal daunei, in care trebuia sa se gaseasca cantitatea si calitatea materialelor distruse, document semnat si de dv.Daca faceti apel la un deviz al unui reparator, aveti posibilitatea de combatere a ofertei asiguratorului.
Multumesc tututor pentru timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Polita nu are datele necesare complete. claudia_ claudia_ Buna ziua. am postat in luna ianuarie o intrebare referitoare la o indemnizatie de dauna - printr-o inundatie produsa in apartamentul meu s-au produs daune ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare ValiAnghel ValiAnghel Buna ziua, as dori sa lansez o intrebare intrucat am mare nevoie de o parere. Asadar in perioada sarbatorilor apartamentul mi-a fost inundat de catre ... (vezi toată discuția)
Asigurare inundatie vecini aba1011 aba1011 Buna ziua.daca i-am facut unui vecin inundatie la baie si el este asigurat pentru astfel de lucruri si solicita de la firma de asigurari despagubiri,ma ... (vezi toată discuția)