avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Firma in insolventa, neacordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Firma in insolventa, neacordare somaj

Firma s-a inchis brusc,fara sa fim anuntati si sa ni se dea preaviz.Am fost pusi a doua zi sa ne semnam demisiile,toti agentii de vanzari,lucru pe care eu l-am refuzat fiind singura care are dreptul la somaj avand vechimea necesara in ultimele 24 de luni-un an fara 3 sapt cu 4 ore la ei si inca 9 luni cu 8 ore la o alta firma care si ea a intrat in insolventa.Mi s-a comunicat ca nu mi se poate acorda somaj si ca daca nu voi semna demisia nu voi primi restul de bani pe luna mai 2014+ banii pe concediu pe perioada lucrata 03.06.2013-12.05.2014.Nu am primit nici o hartie pana acum de la ei,firma fiind in alt judet fata de cel de domiciliu al meu.As dori sa ma indrumati cum trebuie sa procedez legal pt a-mi recupera drepturile banesti si actele aferente pt somaj.Ce acte ar trebui sa semnez si sa primesc de la ei,firma fiind deja in insolventa,fara a ma afecta in acordarea somajului???.....Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 1 Iunie 2014
Sunt situatii in care se pot mentiona astfel de nume. Daca verificati forumul veti gasi ca s-au expus date despre lichidatorii unor societati, astfel incta cei care aveau astfel de probleme sa-i poata identifica usor.
Nu am nici o problema in a numi societatea daca se poate, se numeste Advanced Bingo System SRL (Bingo Romania) se afla in jud Ilfov si imi este foarte greu pentru ca eu sunt din Braila. Am facut sesizare online la ITM Ilfov,astept raspuns de la ei. As dori sa stiu daca sesizarea la AJOFM trebuie s-o fac la Braila sau tot jud Ilfov. Sper sa pot afla cine e lichidatorul ( banuiesc ca va fi din Bucuresti), eventual sa pot lua legatura cu el telefonic si sa urgentez primirea actelor necesare pt somaj. In cat timp ar trebui sa primesc actele de la inchiderea firmei (precizez ca s-a inchis pe 12 mai 2014),in mai mult de 30 de zile sau nu?...va multumesc!
Sesizarea catre AJOFM o faceti catre AJOFM Ilfov . Daca o faceti catre cei din Braila , atunci acestia o vor redirectiona catre cei din Ilfv in vederea solutionarii acesteia.

Tribunalul Ilfov a desemnat ca administrator judiciar al societatii in cauza pe INSEVAL IPURL. Datele de contact ale societatii le gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj perlutza perlutza Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Mamei i-a incetat contractul de munca cu art. 65 alin 1, desfiintarea postului si si-a ridicat la solicitarea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta prevazuta la art. 18 din normele metodologice de aplicare a legii nr. 76/2002 Iulianaszabo Iulianaszabo Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in cazul in care fostul meu angajator nu imi elibereaza adeverinta respectiva deoarece sustine ca firma se afla ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj maria822 maria822 De trei luni lucrez la o firma, dar din pacate am fost trimisa in somaj.Inainte de aceste trei luni lucrate, am fost in concediu pt. ingrijire copil timp ... (vezi toată discuția)