avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cat dureaza pana primesc despagubirile de la firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cat dureaza pana primesc despagubirile de la firma de asigurari in cazul unei hotarari judecatoresti definitive?

buna ziua. sunt victima unui accident de circulatie si acum o luna, s-a terminat procesul la curtea de apel, iar firma de asigurari este obligata sa plateasca daunele morale si materiale. ma intereseaza, cat dureaza pana primesc despagubirile de la firma de asigurari in cazul unei hotarari judecatoresti definitive si care este termenul in care firma de asigurari, este obligata la plata despagubirilor. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 09:18, 9 Iunie 2014
Trimiteti o notificare prin care solicitati plata despagubirilor cf hot judec. intr-un termen hotarat de dvs,in cazul in care asiguratorul nu se conformeaza incepeti executarea silita.
Termenul este de 10 zile de la data instiintarii asiguratorului de hotararea judecatoreasca !
e bine ca ati ajuns aici!

Urmeaza sa aveti hotararile, sa le legalizati si sa va adresati unui executor judecatoresc care va fi mai mult decat incantat sa va rezolve cazul! Asiguratorul va plati si aceste cheltuieli de executare + avocat + actualizarea sumelor obtinute in instanta .
In concluzie, daca asiguratorul nu achita despagubirile in baza hot. judecatoresti, are de pierdut bani in continuare. Durata prin executor e de aprox. 2 luni ( depinde unde va fi pusa in aplicare hotararea).
Daca aveti Hotararea redactata e bine sa o depuneti la asigurator si sa nu apelati la executor decat in cazul in care vedeti ca nu primiti banii in doua , trei saptamani.
Din experienta pe care o am lucrand pe la diversi asiguratori si in activitatea de consultant despagubiri va spun ca in 99% din cazuri firmele de asigurari platesc IMEDIAT !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere despagubiri asigurator dupa hotararea definitiva Noraminodora Noraminodora Buna ziua, As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. In urma cu ceva timp am fost victima unui accident rutier, eu fiind pieton. La Curtea de Apel am ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii wap54 wap54 Dupa ce am obtinut hot. irevocabila si executorie, ANRP ne tot face contestatii in anulare, pentru ca tot urmeza un proces pe o astfel de contestatie, pot cere ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre definitivã ºi irevocabilã eugen68octavian eugen68octavian Bună ziua. Am intrat în posesia unei hotărâri definitive şi irevocabile prin care am câştigat, instanţa a dispus anularea unui act administrativ ( mi ... (vezi toată discuția)