avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Obtinere despagubiri Asigurator dupa Hotararea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Obtinere despagubiri Asigurator dupa Hotararea definitiva

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. In urma cu ceva timp am fost victima unui accident rutier, eu fiind pieton. La Curtea de Apel am primit despagubiri de la Asigurator. S-a emis hotararea judecatoreasca.
Nu stiu care sunt pasii de urmat pe mai departe pentru a putea intra in posesia banilor de la Asigurator. Pot face eu demersurile fara un avocat care sa ma reprezinte?
M-ar interesa pasii in prima faza si apoi in caz de neonorare a obligatiei, cum se procedeaza cu executarea (ce taxe ar fi de achitat in ambele cazuri).
Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
Noraminodora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Noraminodora , utilizator 18:42, 30 Mai 2023
Începeți o corespondenta cu societatea de asigurări,transmiteți notificare prin care solicitati plata sumelor cuvenite, dacă nu se conformează mergeți la un executor cu hotărârea legalizata. Costurile de executare sunt de obicei modice,executorul.cslculeaza sume mai mari care le încasează ulterior de la debitor..
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si v-as ruga daca ne mai puteti lamuri cu niste aspecte:
1.notificarea o pot trimite postal( cu confirmare) Asiguratorului ?
2.ce acte ar mai trebui atasate notificarii?(gen IBAN banca, copie carte identitate)?
3.pot face eu notificarea (fara avocat)?
4.exista modele de notificare Asigurator pe internet?(sau o simpla cerere de mana e suficienta? sau scrisa la calculator si semnata? )
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza pana primesc despagubirile de la firma de asigurari in cazul unei hotarari judecatoresti definitive? luciantec luciantec buna ziua. sunt victima unui accident de circulatie si acum o luna, s-a terminat procesul la curtea de apel, iar firma de asigurari este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Neplata arenda mariana58 mariana58 Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti in legatura cu o problema..am arendat un teren agricol pe 5 ani ( contract) in primul an am primit arenda cu greu dupa ... (vezi toată discuția)
Notificare rau platnici DESTINY DESTINY Buna ziua ! Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa, cum se procedeaza in cazul in care firme cu care colaborez, au devenit rau platnice. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)