avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea destinatie-din magazin de haine in cabinet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea destinatie-din magazin de haine in cabinet dentar

Buna ziua.In curind am inchiriat pe parterul unui bloc un apartament in care a functionat un magazin de haine,cu scopul de a deschide un cabinet dentar.Proprietarul apartamentului cand a schimbat destinatia apartamentului in magazin,a facut cu aprobarile necesare:acordul locatarilor,certificat de urbanism de la primarie(care a fost acordat,,pentru schimbarea de destinatie din locuinta in magazin de haine,realizare acces din exterior,montare firma").Avand in vedere ca eu nu fac modificari structurale;conform legii 230/2007 art.42 este de ajuns acordul locatarilor pentru acest cabinet?
La depunerea actelor necesare pentru aviz Sanepid se cere intre altele certificat de urbanism.Pot sa prezint certificatul de urbanism mai sus mentionat,care s-a eliberat pentru schimbarea destinatiei de locuinta in magazin?(adica s-a facut modificarile mai sus mentionate).
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
galcsb, utilizator
Cel mai recent răspuns: galcsb , utilizator 18:25, 31 Mai 2014
Este suficient acordul vecinilor
Pentru modificarile existente,puteti prezenta certificatul de urbanism,care exista in evidenta autoritatii mentionate
@galcsb

Textul articolului invocat este urmatorul:
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
Deci trebuie sa obtineti acordul comitetului executiv, prin semnatura presedintelui asociatiei si acordul vecinilor direct afectati in plan orizontal si vertical.
Daca la aceasta schimbare de destinatie, din magazin de haine in cabinet dentar faceti anumite modificari in apartament, atunci va trebuie autorizatie de constructie de la primarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
elga50, moderator
Dar in cazul meu blocul respectiv nu este asociat cu nici o asociatie locatara,avind fiecare apartament centrala lui proprie pt.incalzire,si contract separat cu prestatorii de apa,curent,gaze etc.Deci am numai acordul locatarilor.Este in regula?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Aviz schimbarea destinației locuințelor. frasier frasier Aviz schimbarea destinației locuințelor. Comitetul executiv din cadrul asociației de proprietari este obligat să acorde acest aviz scris (prevăzut la art ... (vezi toată discuția)