Buna seara am si eu o intrebare...Tatal meu a decedat in urma cu 3 ani. Mie, fratelui meu si mamei mele neau ramas o masina dacia 1310 si un apartament. S-a facut succesiunea pe masina dar pe apartament inca nu. Adica avem titluri de mostenitori dar pe apartament nu am facut succesiune. In cazul in care din cauza unei facturi neachitate la cosmote care a fost cedata unei firme de recuperari cum se procedeaza? Se pune executare pe masina si pe apartament sau in cazul in care inca nu s-a facut succesiune pe apartament trebuie sa il scoata pe tatal meu din diviziune sau ceva de gen? Daca acasa mi-ar veni ceva de executare silita in urma unui proces se mai poate plati in rate acea datorie de exemplu din pensia mamei mele sau se trece direct la bunurile imibile? Va rog astept un raspuns ca sunt foarte nedumerita.
mi-au cerut 10800 lei..din care 9700 penalizari...mentionez ca s-ar fi platit din datorie dar mama mea de 2 ani a facut un accident vascular si este imobilizata si nu am mai avut din ce iar dobanda mi se pare extraordinar de mare tonand cont ca au primit un certificat de deces copie puteau sa faca si ei un acord si sa nu mai ceara suma aceasta exorbitanta. Ce credeti ca ar trebui sa fac? nu stiu cum se procedeaza, daca s-ar ajunge in tribunal la executor se mai poate face ceva sau raspundem cu imobilul?