Va rog ! Am un teren agricol mostenit intr-o comuna de linga Bucuresti. Terenul agricol este cultivat fara acordul meu de catre o Asocatie Agricola. Am sta de vorba cu poitistul sef de post caruia iam relatat povestea. Omul legii da din umeri neputincios. INTREBARE = Daca fac o cerere ,plangere catre politie si solicit ca organul ( politia ) sa constate la fata locului cele aratate de mine. Poate face legal Politistul un proces verbal de constatare ? la cererea mea ? Da sau nu ? Primaria poate constata acest fapt ?
Este necesara efectuarea unei expertize topografice in cauza, cu obiectivele stabilite functie de situatia ce trebuieste efectiv lamurita si anume, daca dv sunteti proprietarul terenului si de cine este efectiv utilizat terenul
Ar fi indicata plangere la parchet,in urma careia procurorul sa dispuna expertiza
Daca dvs. sunteti proprietarul terenului, conform certificatului de mostenitor, platiti impozitul anual pe proprietate si nu aveti contract de arenda cu Asociatia respectiva, atunci ii puteti chema in judecata pentru lipsa de folosinta a terenului, solicitand despagubiri (trebuie sa achitati taxa de timbru aferenta).
Din cate cunosc eu pentru a lua subventia agricola, cel care exploateaza terenul trebuie sa sa faca un dosar in care este trecuta parcela, delimitarea suprafetei de teren cultivata si tipul culturii (banuiesc ca asociatia ia subventia de la APIA). Pentru a face dosarul respectiv este nevoie de adeverinta de la Primarie, adeverinta din care reiese cine este proprietarul, asa ca mai curand primul drum trebuie sa il faceti la ei pentru a afla situatia concreta.