avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice CERERE DE OFERTA COMBUSTBIL
Discuție deschisă în Achiziţii publice

CERERE DE OFERTA COMBUSTBIL

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare legata de procedura CERERE DE OFERTA:

- am dat anunt in SEAP pentru cerere de oferta COMBUSTIBIL si nu s-a prezentat nimeni;
- am repetat procedura peste 15 zile si tot nu s-a prezentat nimeni;
- ce este de facut in aceasta situatie, tinand cont ca valoarea totala a contractului pentru anul 2009 este de 2 miliarde lei si este nevoie cat mai repede de combustibil.

Astept parerea voastra.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Diana Gratianu , Avocat 13:20, 15 Mai 2009
Solicitati un raspuns in acest sesns de la ANRMAP.
Simplu,
urmati prevedrile art 130 din Ordonanta si apoi cadeti la mica intelegere cu un furnizor de conbustibil.

Succes
Va fac doua recomandari:
1. incercati sa convingeti un operator economic sa participe la procedura de cerere de oferte (s.n. stiu ca Petrom-ul si Rompetrol-ul participa frecvent "impinse de la spate" la astfel de proceduri);
2. incercati sa achizitionati cantitatea prin Bursa Romana de Marfuri in conditiile art. 122 lit. f din OUG 34/2006.
1. Incercati sa facem achizitia de combustibil prin intermediul bonurilor valorice. Daca aveti o cantitate mai mica de combustibil Petrom, Rompetrol, etc nu sunt interesate tocmai ca nu vor sa se complice cu transportul marfii, etc. Cu bonuri valorice e mai comod si pentru ei si pentru Dvs. Cererea incercati sa o faceti electronic in SEAP ca sa evitati posta, plicuri,etc.
2. Pana la atribuirea contractului prin cerere de oferta faceti negociere fara publicarea unui anunt avand ca baza legala art. 122 lit C, din OUG 34/2006. Nu uitati sa intocmiti nota justificativa privind alegerea acestei proceduri, conform art 5 alin 2 din Hg 925/2006.
3. Puteti incerca si prin Bursa Romana de Marfuri asa cum este precizat mai sus, dar in unele cazuri si acolo procedura este consumatoare de timp. (timp pe care inteleg ca nu il aveti)
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri atribuire contracte adibeea adibeea Ultimele praguri valorice, cunoscute de mine, pentru stabilirea unei proceduri de atribuire sunt 10.000 Euro, respectiv 75.000 Euro. S-au mai modificat cumva? ... (vezi toată discuția)
Art.19 din oug 34/2006 dancantemir dancantemir Daca valoarea estimata este mai mica de 15000 euro este obligatoriu sa achizitiionez direct sau pot aplica una dintre proceduri (cerere de oferta) ... (vezi toată discuția)
Anulare procedura "cerere de oferta" caty33 caty33 Am publicat un anunt de \"cerere oferta\" , la licitatie s-a prezentat decat un candidat asa ca procedura a fost anulata, In conformitate cu prevederile OUG ... (vezi toată discuția)