avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Construire parcare pe spatii verzi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Construire parcare pe spatii verzi

Buna seara tuturor si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde subiectului postat de mine. Ca trec direct la subiect este vorba de construirea unei parcari pe spatiul verde aflat in gradina interioara dintre doua blocuri.
Spatiul verde se regaseste in inventarul spatiilor verzi, afirm asta bazandu-ma pe harta interactiva a spatiilor verzi (Registru de spatii verzi) a Bucurestiului, si este catalogat ca SPATIU VERDE LANGA CONDOMINIU. Acest spatiu se afla intre 2 blocuri (distanta dintre blocuri fiind de 18 metri) asezate paralel, care la capatul ce da spre bulevardul principal sunt unite de o constructie cu parter unde se va infiinta o sectie de politie. Suprafata spatiului verde este de 1300 mp si se zvoneste ca se va transforma in parcare pentru masinile viitoarei sectii politie.

Intrebarea este:
1. este legal sa se construiască aceasta parcare? Spatiul apartine de primaria sectorului 5
2. ca sa o construiasca au nevoie de acordul proprietarilor din cele două blocuri direct interesate?

Conf legii spatiilor verzi, articolul 18, punctul 5 – schimbarea destinatie spatiilor verzi inregistrare în registrul local al spatiilor verzi se face numai pentru lucrări de utilităte publică – parcarea sectiei de politie nu este utilitate publica.

Mai jos este harta spatiilor verzi


[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
AnaArm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:30, 3 Iunie 2014
Spatiul apartine domeniului public sector 5
Fara acordul primariei orice interventie neautorizata,intra sub incidenta legi
Care este legatura intre interesul executarii de parcare pe domeniul public intre condominii si de parcarea sectiei de politie?
Omiteti statul distinct intre autoritatea statului si imobilul de locuit in comun,drepturile de care beneficiaza prin legi speciale autoritatile locale
Nu inteleg intrebarea ”Care este legatura intre interesul executarii de parcare pe domeniul public intre condominii si de parcarea sectiei de politie?”
Interesul este ca noi, locatarii, nu dorim transformarea spatiului verde dintre blocuri in loc de parcare (parcare ce va fi destinata sectiei de politie). Spatiul verde, care are numerosi copaci, asigura un aer mai curat, umbra si toate beneficiile spatiilor cu verdeata.
Intotdeauna,pentru raspuns la obiect formulati corect intrebarea si puneti la dispozitie date relevante
In topicul initial nu ati precizat
noi, locatarii, nu dorim transformarea spatiului verde dintre blocuri in loc de parcare

In conditiile in care spatiul apartine si reprezinta domeniu public,este legal sa se construiască aceasta parcare,autoritatea locala avand competenta sa dispuna dupa propriul interes utilizarea domeniului public
Nimeni nu contesta beneficiile existentei spatiului verde care are numerosi copaci, asigura un aer mai curat, umbra si toate beneficiile spatiilor cu verdeata,dar autoritatea locala poate decide dupa propriul interes de utilizarea domeniului public
Daca apreciati ca detineti motive intemeiate,puteti demara acte si actiuni la nivelul autoritatii locale in vederea renuntarii la proiect
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
Nu pot sa nu fiu de acord cu @AnaArm si in general cu proprietarii care se invecineaza cu acel spatiu verde care, ar trebui sa ramana spatiu verde si nu o pista betonata pe care sa-si parcheze cineva automobilele - fie ei si politisti.

Cand vorbim despre spatiul verde si zicem ca:

Spatiul apartine domeniului public sector 5
Fara acordul primariei orice interventie neautorizata,intra sub incidenta legi...


... aceasta inseamna ca acel spatiu apartine Statului, insemnand de fapt ca este al nostru, al meu, al dvs., al tuturor si ca este dat in administrarea C.Local al sectorului 5, care este reprezentantul statului in teritoriu, da?

Ca sa i se schimbe destinatia, trebuieste respectata legea si, probabil ca reprezentantul statului in teritoriu, asa va face sau va face orice care sa de-a impresia ca se va respecta legea, si - ironia sortii, iata acel spatiu va fi dat unei sectii de politie a caror oameni sunt pusi sa vegheze la repectarea legii...

Ce sfat pot sa va putem da noi, in conditiile cand dotinta dvs. a cetatenilor de a pastra acel spatiu verde, este ultima conditie pe care cei care au puterea o vor avea in vedere la schimbarea destinatiei acelui teren?
Va sfatuesc sa faceti ce va sta in putinta, sa va uniti, sa adunati vecinii si sa protestati in mod public si sa va cereti drepturile de cetateni care vreti sa respirati un aer mai curat. Macar atat, aer mai curat, nu mai mult!
Nu uitati ce s-a petrecut in Turcia, cand, tot asa, cei aflati vremelnic la conducerea tarii au vrut sa construiasca un mol - ma rog, ceva comercial, in locul unui parc... Protestele au fost atat de vehemente incat au determinat autoritatile sa renunte la proiect si nu numai... Poate ca exemplul dat de mine nu se prea potriveste situatiei descrise de autoarea topicului, dar este asemanatoare.
Sigur, trebuie sa apelati si la prevederile legale, dar v-am spus si cei de la primaria sect. 5, vor face tot posibilul sa mimeze ca respecta legea.
Ca este nevoie ca cei de la politie sa-si parcheze masinile, da, suntem de acord, dar sa o faca oriunde, dar nu pe spatiul verde - insa ma tem ca deja „cartile sunt facute” - trebuind sa va interesati, sa stiti ce aveti de facut.
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)
Re-amenajare spatiu verde langa condominiu OvidiuC88 OvidiuC88 Buna ziua, In urma multor certuri cu vecini care cred ca spatiul public poate fi revendicat \\"in timp\\" (vechea problema) m-am decis sa gasesc o solutie ... (vezi toată discuția)
Spatiu verde loc de parcare Noemi28 Noemi28 As avea o intrebare in legatura cu parcarea masinilor in spatiul verde din fata blocului. Din pacate sunt tot mai multi care fac asemenea gesturi,desi ar mai ... (vezi toată discuția)