avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Re-amenajare spatiu verde langa condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Re-amenajare spatiu verde langa condominiu

Buna ziua,

In urma multor certuri cu vecini care cred ca spatiul public poate fi revendicat "in timp" (vechea problema) m-am decis sa gasesc o solutie favorabila tuturor si sunt interesat sa aflu cat mai multe informatii despre posibilitati/lege/autoritatea responsabila.

In spatele blocului avem o "gradina" de aproximativ 10-15 metrii care nu mai are de mult verdeata, in afara de copaci. Pe langa asta este plina de "chestii" de genul seringi/excremente de animale si naiba stie ce mai poti sa gasesti.
Zic asta doar pentru ca fiind in starea in care este acum, chiar nu ii vad rostul.
Inteleg necesitatea de spatiu verde atata timp cat acel loc chiar poate fi numit "spatiu verde".

Revenind la problema initiala: doresc sa stiu in ce conditii se poate amenaja o parcare care ar intra ~2 metrii in acest "spatiu verde".

Aici sunt doua variante la care m-am gandit:
- gardul este mutat cu 2 metrii mai in spate si pe acel loc se amenajeaza parcarea (cu plata la ADP) dupa care se reabiliteaza si spatiul verde
- varianta mai costisitoare: gardul este scos, este amenajata parcarea si se creaza un acoperis viu peste aceasta astfel mentinand aceeasi suprafata de spatiu verde

Din cate am citit pe forum aici de acest spatiu de langa condominiu este responsabila Primaria (presupun ca "Departament: Serviciul Relatii cu Asociatii de Proprietari - Ghiseul 16"). Exista vreo procedura pentru astfel de situatii?

Orice informatie relevanta este folositoare!
Cel mai recent răspuns: OvidiuC88 , utilizator 09:42, 14 Ianuarie 2015
1-Indiferent cum intelegeti sa considerati spatiul din jurul imobilului de locuit in comun,acesta,de regula apartine de domeniul public
Cum arata spatiul aferent imobilului demonstreaza gradul de civilizatie al locatarilor
2-Problema cu parcarea ..nu tine de serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari ci serviciul gospodarire din primaria locala,precizati interesul pentru amenajare spatiu parcare si vedeti raspunsul autoritatii publice
Primaria poate sa accepte cererea sau nu
1. Aveti dreptate, era mai mult un motiv in plus sa se creeze parcarea.

Am aflat povestea cu parcarea din spatele blocului intr-un final: era totul aranjat, majoritatea locatarilor semnasera acordul, venisera baietii sa "taie" 2 metrii din gradina sa creeze o parcare in spatele blocului dar doua persoane au inceput sa faca scandal si sa ameninte cu politia pentru ca "nu vor sa-si piarda oxigenul".
Culmea e ca la 2 luni diferenta una dintre persoanele alea facea cerere pentru loc de parcare pentru ca isi cumparase masina.

2. Multumesc pentru indrumari. O sa vad ce raspund dar mai am o intrebare totusi: cand vorbim de aceste "spaţii verzi aferente locuinţelor de tip condominiu", cand ma uit la Legea 24 ([ link extern ] )
se incadreaza la art 6, 5 sau amandoua? Intreb pentru ca daca este raspuns nefavorabil vreau macar sa ii chem sa refaca gradina conform:

Art. 6
Persoanele juridice au următoarele obligaţii:
a)să asigure integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi aflate în proprietatea lor;
b)să coopereze cu autorităţile teritoriale şi centrale pentru protecţia mediului, cu cele ale autorităţii centrale pentru amenajarea teritoriului şi cu autorităţile administraţiei publice locale la toate lucrările preconizate în spaţiile verzi şi să facă propuneri pentru îmbunătăţirea amenajării acestora;
c)să nu diminueze suprafeţele inventariate ca spaţii verzi.

Dar inainte de toate vreau sa fiu sigur ca am temei legal.

Ori fac parcare si ne ocupam noi (locatarii) de re-amenajare, ori ii chem sa re-faca gradina. Mi se pare absurda situatia in care suntem acum: nici parcare nici spatiu verde.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
OvidiuC88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire parcare pe spatii verzi AnaArm AnaArm Buna seara tuturor si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde subiectului postat de mine. Ca trec direct la subiect este vorba de construirea unei ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)
313/2009 Don_Quijote Don_Quijote L 313/2009 Art. 6./j) spatii verzi aferente locuintelor de tip condominiu - spatii verzi formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de ... (vezi toată discuția)