avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Informarea privind medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Informarea privind medierea

As dori sa aflu daca in luna mai s au dat ceva decrete,legi in legatura cu medierea.Mai clar avocata mea sustine ca medierea ca procedeu nu mai e legala,adica ca orice avocat ma sfatuieste sa ma pregatesc de un posibil proces pe care eu una sincer nu il doresc,sa astept mai bine citatie acasa.
informarea privind mederea nu mai este obligatorie, dar desigur puteti apela la mediere daca doriti si daca doriti rezolvarea amiabila iar cealalta parte este de acord
Obligativitatea participării la şedinţe de informare privind avantajele medierii - inclusiv după declanşarea unui proces în faţa instanţelor, pentru a fi soluţionate astfel conflictele - este neconstituţională, a decis, in 7.mai 2014, Curtea Constituţională.
Aceasta insemna ca nu mai este obligatorie informarea privind avantajele medierii, iar nu ca medierea nu mai e legala.
Daca doriti sa incheiati un proces prin mediere sunteti nu numai libera, dar si indreptatita sa o faceti.
Asa cum doamnele avocat au mentionat deja, este dreptul dvs. de a solutiona conflictul pe calea medierii/amiabil. Daca ne puteti oferi detalii privind conflictul, va putem ajuta cu optiuni privind solutionarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adio informare obligatorie privind avantajele medierii romascanu romascanu http://www.ccr.ro/comunicate/COMUNICAT-DE-PRES-339 07.05.2014 Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia ... (vezi toată discuția)
Medierea, obligatorie? merepere merepere buna ziua. sunt presedinta unei asociatii de proprietari. avem restantieri si vrem sa-i actionam in instanta. intrebarea este: instanta imi accepta cererea de ... (vezi toată discuția)
Ce acte elibereaza mediatorul clodete clodete Buna ziua, Daca o parte doreste medierea,care este urmatorul pas pe care il face mediatorul? 1.Ii trimite celeilalte parti invitatie la mediere sau la ... (vezi toată discuția)