avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PANOU DE PUBLICITATE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PANOU DE PUBLICITATE

Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: constantin1969 , utilizator 20:21, 10 August 2014
In situatia in care panoul publicitar se aplica pe partea comuna de imobil,trebuie sa se incheie contract de inchiriere intre parti
HG nr 1588/2007 Art. 23. — SpatiiIe din proprietatea comuna pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiniere, de folosinta sau de concesiune, potnivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.

L nr 230/2007 Articolul 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns! Da, panoul este pus pe bloc in fata geamului firmei si nu s-a cerut niciun acord al niciunui proprietar.
Mai mult de o saptamana s-au montat camere de supraveghere in incinta blocului fara acordul proprietarilor. Stiti cumva regimul juridic al acestor camere de supraveghere in bloc, daca trebuie autorizatie si de unde ar trebui luata?


Subiectul cu sistemele de supraveghere in imobilele de locuit in comun este frecvent reluat,existand o disputa intre necesitatea sistemului ,legalitatea instalarii sistemului si protectia persoanelor cu privire la utilizarea si prelucrarea datelor stocate de sistemul de supraveghere
Legea nr 333/ 2003 actualizata,art. 34, alin.(1) prevede
" persoanele fizice sau juridice pot desfasura activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractiei, numai pe baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane, prelungita la fiecare 3 ani, si cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, eliberat in termen de 30 de zile."

Legea nr 333/2003 precizeaza concret notiunea- sisteme de alarmare impotriva efractiei.-..respectiv sistemele de supraveghere video.
Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.,fiind necesare proiecte avizate de IGPR- H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006
Licenta de instalare se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI,nu se acorda pentru instalat de catre persoane fizice
Atentie sporita la prevederile Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.


Legea nr 333/2003


ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
...
Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.

Va multumesc din suflet si va doresc o zi buna in continuare!
Daca panoul este pus in fata geamului, acesta fiind proprietate privata, nu trebuie acordul asociatiei, dar trebuie un aviz de la primarie pentru panouri publicitare.

Camerele de monitorizare video pot fi instalate de agentii comerciali sau de catre asociatiile de proprietari, daca montarea lor s-a facut cu o firma de specialitate, care firma trebuie sa functioneze in baza legii mai sus mentionata. Presupun ca firma este autorizata sa monteze acest gen de aparatura, altfel se apuca de alte treburi.

Deci beneficiarul trebuie sa aiba grija doar sa lucreze cu firme de specialitate, nu are alte obligatii.

Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)